Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μ.Καζνέβ: “Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα στις προσπάθειές της”

Μ.Καζνέβ: “Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα στις προσπάθειές της”

Η Γαλλία διαβεβαιώνει πως εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Η Γαλλία δεν εργάζεται παρά για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ Καζνέβ και πρόσθεσε πως η χώρα χρειάζεται “ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης”.

“Η βαθιά πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει να σώσουμε την ευρωζώνη, ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και για αυτό πρέπει να εργαστούμε ώστε να ληφθούν τα μέτρα που θα επιτρέψουν να στηρίξουμε την Ελλάδα στις προσπάθειές της”, τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

“Όλες οι προσπάθειες που καταβάλουμε τώρα είναι για να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειές της και πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη μια ομάδας εργασίας με την ονομασία “Grecexit” (“Έξοδος της Ελλάδας”), ο Καζνέβ υπογράμμισε: “Η μόνη ομάδα για την οποία εργάζομαι, για την οποία εργάζεται η κυβέρνηση και οι υπουργοί μας είναι η ομάδα με στόχο την διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ”.

“Για να αποκατασταθεί σύντομα η εμπιστοσύνη, πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε η Ευρώπη να στείλει στην Ελλάδα ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα στήριξης, το οποίο θα είναι παράλληλα και ένα μήνυμα στους Έλληνες και στην ελληνική κυβέρνηση για τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών μεγεθών”, υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Φαντασιόπληκτοι όσοι νομίζουν πως θα λάβουν βοήθεια χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις”

“Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη”

Guardian: 1 τρισ. θα στοιχίσει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε