Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μα που ζούν όλοι αυτοί; - Χαριστική βολή από τον ΟΟΣΑ στις αγορές!

Μα που ζούν όλοι αυτοί; - Χαριστική βολή από τον ΟΟΣΑ στις αγορές!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.08.2011 | 14:19
Πρώτη δημοσίευση: 08.08.2011 | 14:13

Σε μια ημέρα που όλοι προσπαθούν να αποφύγουν το κραχ, σε μια ημέρα που καταρρέουν οι αγορές, o ΟΟΣΑ επιλέγει να ανακοινώσει οτι οι κύριες παγκόσμιες οικονομίες δείχνουν και πάλι σημάδια επιβράδυνσης.

Τον Ιούνιο, σε σχέση με το Μάιο, "ισχυρότερα σημάδια αντιστροφής των κύκλων ανάπτυξης έκαναν την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Ρωσία", αναφέρει ο ΟΟΣΑ σε ανακοίνωσή της.

Το κλίμα επιδείνωσης είναι γενικευμένο στις κύριες παγκόσμιες οικονομίες, υπογραμμίζει ο οργανισμός.

"Οι (δείκτες) CLI για τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βρετανία, τη Βραζιλία, την Κίνα και την Ινδία συνεχίζουν να δείχνουν επιβραδύνσεις της οικονομικής δραστηριότητας", σχολιάζει.

Για τις 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, καθώς και για τις οικονομίες της Ομάδας των Επτά (G7), ο δείκτης CLI μειώθηκε τον Ιούνιο για τρίτο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Πάντα με βάση αυτό τον δείκτη, η ζώνη του ευρώ και η Κίνα βρίσκονταν τον Ιούνιο σε φάση "επιβράδυνσης", ενώ οι ΗΠΑ εμφάνιζαν μια "πιθανή κορύφωση" της τάσης αυτής.

Ο δείκτης Composite Leading Indicator (CLI) έχει σχεδιαστεί, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ώστε να παρέχει έγκαιρα ενδείξεις για τις μεταβολές του κύκλου επιχειρηματικής δραστηριότητας, τις διακυμάνσεις της παραγωγής και της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας, σε διάστημα 6-9 μηνών. Στόχος του είναι να αποκρυπτογραφηθεί η τάση του οικονομικού κύκλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το θρίλερ της Δευτέρας - Κοκκίνισαν οι δείκτες στην Ευρώπη - Κράχ στην Αθήνα!

Τρέχουν να σώσουν Ιταλία και Ισπανία – Ποιες οι επιπτώσεις για την Ελλάδα

Πετάει ο χρυσός! - Πάνω από τα 1.700 δολάρια η ουγγιά

“Μίνι κραχ” στα ασιατικά χρηματιστήρια

ΕΚΤ: "Θα σας σώσουμε αλλά θα κυβερνήσετε με τους δικούς μας όρους!"

Τώρα τρέχουν! Ανοίγουν νωρίτερα τα κοινοβούλια για να επικυρώσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου!   Διαδώστε αυτό το άρθρο