Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μαρινόπουλος: Φόβοι για ντόμινο στην αγορά – Αδειάζουν τα καταστήματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NEWSIT
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NEWSIT

Πραγματική βόμβα έπεσε στην αγορά με την πτώχευση της εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε. Μιας εταιρείας με ιστορία από το 1962. Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα της Μαρινόπουλος προκαλεί τριγμούς στην αγορά καθώς συνδέεται με χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις.

Μια ματιά στους αριθμούς που αφορούν στην εταιρεία καταδεικνύει το μέγεθός της. Πρόκειται για μια αλυσίδα με περισσότερα από 823 καταστήματα, ενώ διαθέτει 33 Hypermarkets.

Στην εταιρεία εργάζονται σχεδόν 13.000 άτομα, ενώ οι προμηθευτές της είναι 3.000.
Τα χρέη της Μαρινόπουλος Α.Ε. Υπολογίζονται αυτή τη στιγμή από 1,5 ως 2. δισ. ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αιτήθηκε την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ένα αίτημα που θα εξεταστεί την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο.

“Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, την ώρα που στην αγορά υπάρχει φόβος ντόμινο.

Στόχος της εταιρείας είναι να κερδίσει έναν με δύο μήνες παράταση, καθώς με την αίτηση σταματούν οι κατασχέσεις που πλέον ήταν καθημερινό φαινόμενο, ώστε να εφαρμόσει ένα σχέδιο για την εξυγίανσή της είτε με την πώλησή της σε εγχώριο επενδυτή είτε σε ξένα funds.

Οι πληροφορίες του newsit.gr λένε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει την εταιρεία να κλείσει καθώς θα βρεθούν στο δρόμο 13.000 εργαζόμενοι σε αυτοί ενώ θα κινδυνεύσουν άμεσα και οι 3.000 προμηθευτές της.
«Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν κάνουν βήμα πίσω, πάνω στα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν μια σειρά από άλλες εταιρείες και τα κέρδη τους είναι τεράστια. Άρα σε καμιά των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας στην Β. Ελλάδα, Ηλίας Τζίνας για να συμπληρώσει: «Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε μισθούς προηγούμενων χρόνων, καθώς είμαστε πληρωμένοι και για τον Μάιο. Η μόνη μας εκκρεμότητα είναι ο μήνας Ιούλιος που τελειώνει σε λίγες ημέρες και το επίδομα αδείας. Όμως η εταιρεία μπορεί να απαντήσει σε αυτά με κούρεμα. Πράγμα που ούτε θέλουμε να το σκεφτούμε. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι μπροστά και μας περιμένουν δύσκολες ημέρες».

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε