Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μας προκαλούν πάλι οι Βρετανοί!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Απανωτά είναι τα αρνητικά δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων για την ελληνική οικονομία.

 
Πολλά βρετανικά ΜΜΕ στάζουν και σήμερα δηλητήριο για την Ελλάδα με τους Financial Times, παρά την απαντητική επιστολή του υπουργού οικονομικών, και τον Guardian να υποστηρίζουν οτι η ευρωζώνη είναι υπό την απειλή μιάς νέας κρίσης εξαιτίας του ελληνικού ελλείματος!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εν τω μεταξύ, ήξερε τι έλεγε ο πρόεδρος του Eurogroup που σύστηνε στους Έλληνες … κουράγιο καθώς για να καταφέρει η Κυβέρνηση να ρίξει το έλλειμμα κάτω από το 3% από το 12,7% που είναι σήμερα και μάλιστα μέσα σε 4 χρόνια, θα πρέπει να βρεθούν ούτε λίγα, ούτε πολλά 23 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως από φόρους.

Το πρώτο “πακέτο” παρεμβάσεων που έρχεται με το νέο χρόνο ξεκινάει με “φοροσαφάρι” που όλα δείχνουν ότι θα περιλαμβάνει:
-Αύξηση ειδικών φόρων σε ποτά και τσιγάρα (έως 10%).

Η αύξηση αυτή θα φέρει αύξηση στην τιμή ενός πακέτου περίπου 0,20 ευρώ
-Αύξηση του φόρου καυσίμων (έως 10%)
-Αύξηση αντικειμενικών αξιών (έως 20%)
Μαζί θα αυξηθούν το ΤΑΠ, ο φόρος μεταβίβασης, ο φόρος κληρονομιάς κ.α. ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντικειμενικής αξίας πάνω από 400.000 ευρώ θα πληρώσουν και φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας με νέους αυξημένους συντελεστές.

Στα εισοδήματα κόβονται οι φοροαπαλλαγές ενώ με την ενιαία κλίμακα σταματάει η αυτοτελής φορολόγηση. Μελετάται μάλιστα η επιβολή του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης (40%) για εισοδήματα από 50.000 ή 60.000.

Οι αυξήσεις σε μισθούς ως 2.000 ευρώ θα είναι στο όριο του πληθωρισμού 1,5% και με το νέο χρόνο θα ξεκαθαρίσει αν το όριο των δύο χιλιάδων θα περιλαμβάνει και τα επιδόματα.
Ήδη έχει αναφερθεί μελέτη για επιβολή ΦΠΑ σε γιατρούς και δικηγόρους, ενώ μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ γενικότερα.
Το 2010 θα φέρει αλλαγές, μάλλον δυσάρεστες, και σε χιλιάδες επαγγελματίες κλειστών επαγγελμάτων καθώς μελετάται το “άνοιγμα” από τους πρώτους μήνες του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άρχισε η στενή επιτήρηση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε