Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μας χτυπάνε όλοι! Η Σλοβενία μπλοκάρει το δάνειο και η Σλοβακία μας ”σουτάρει” από το ευρώ

Ο Σλοβένος πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών του να μην καταβάλει τη συμμετοχή τους στην 5η δόση του δανείου της τρόικας προς τη χώρα μας ενώ ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της Σλοβακίας μας συστήνει να γυρίσουμε στη δραχμή.
 

Την προειδοποίηση ότι, εάν η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείξει πως η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη συμφωνία για τη διεθνή οικονομική βοήθεια, η Σλοβενία δεν θα καταβάλλει την επόμενη δόση του δανείου προς αυτήν, απηύθυνε δημοσίως ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Σλοβένος πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να καταβάλλει την επόμενη δόση στο δάνειο για την Ελλάδα, εάν αποδειχθεί ότι δεν εφαρμόζει μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
 
“Εάν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήξουν, στις 18 Μαΐου, ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καταπολεμήσει τα αίτια της κρίσης με πολύ αργό ρυθμό, η Σλοβενία δεν θα καταβάλλει, κι αυτή θα είναι η εντολή μου προς τον αρμόδιο υπουργό, την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παχόρ που τόνισε ότι σ’ αυτή την περίπτωση, ο κίνδυνος να μην μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της, θα ήταν πολύ μεγάλος.
 
”Η καλύτερη λύση θα είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη” δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της Σλοβακίας, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο διάσωσης ΑΠΑΤΗ για τους φορολογούμενους.
 
”Ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε το κοινό νόμισμα είναι να παίξουμε με τους κανόνες του.Ο καλύτερος και ταχύτερος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα προβλήματά της είναι να μπορούσαν να υποτιμήσουν τη δραχμή.Θα είναι τελικά καλύτερο τόσο για την Ελλάδα όσο και για το ευρώ αν η βαλκανική χώρα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη” τόνισε στο Dow Jones Newswires.
 
Διαβάστε επίσης :
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε