Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα και στην Αυστραλία

Μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα και στην Αυστραλία

Η Αυστραλία είναι μια από τις χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ. Και αυτό δε θέλει να το χάσει. Γι’ αυτό και αποφάσισε να πάρει μέτρα για να καλύψει τη… χασούρα που προκάλεσε στην οικονομία της, η κρίση στην ευρωζώνη!

Εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Αυστραλίας εκτινάχθηκε στα 37.1 δισ. δολάρια, ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν 22.6 δισ.

Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών ώστε να γίνει ξανά πλεονασματικός ο προϋπολογισμός του χρόνου, ανακοίνωσε ο Θησαυροφύλακας, Γουέιν Σουάν.

Η αναθεωρημένη πρόβλεψη κάνει λόγο για πλεόνασμα 1.5 δισ. δολάρια, ενώ η αρχική το ανέβαζε στο 3.5 δισ. δολάρια. Οι περικοπές που θα γίνουν, θα είναι συνολικού ύψους $11.5 δισ.

Οι περικοπές που θα γίνουν είναι:

* Θα μειωθεί το επίδομα τεκνοποιίας (baby bonus) από $5.437 σε $5.000.

* Θα μειωθεί η συνεισφορά της κυβέρνησης στην ενίσχυση χαμηλόμισθων.

* Θα αναβληθεί η μείωση φόρου προσωπικού εισοδήματος

* Θα μειωθούν δαπάνες για την παιδία και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Παρά την παγκόσμια κρίση, για πρώτη φορά η αξιολόγηση της αυστραλιανής Αυστραλίας πήρε «ΑΑΑ» και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης. Η χώρα, άλλωστε, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αναπτυγμένων χωρών

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, η οικονομία της Αυστραλίας αναπτύσσεται κατά 4% το 2012 και 3,2% το 2013.

Ανάπτυξη που ξεπερνά κατά 3,8% την προβλεπόμενη ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2012 και κατά 2% αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι η μεγαλύτερη που θα σημειωθεί το 2012 μεταξύ των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε