Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μαυραγάννης: ελάχιστα τα έσοδα από τους μεγαλοοφειλέτες

Μαυραγάννης: ελάχιστα τα έσοδα από τους μεγαλοοφειλέτες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.03.2013 | 10:37
Πρώτη δημοσίευση: 15.03.2013 | 10:37

Χρωστούν πολλά, αλλά πληρώνουν ελάχιστα. Το ίδιο γνώριμο ... παραμύθι συνεχίζεται και εν μέσω κρίσης και ενώ χιλιάδες πολίτες δεν βγάζουν ούτε το μήνα εξαιτίας της βαριάς φορολογίας. Οι μεγάλοι οφειλέτες συνεχίζουν να μην πληρώνουν όπως παραδέχθηκε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης

Παρά τη δημιουργία της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης, παρά τους εκατοντάδες ελέγχους ο υφυπουργός Οικονομικών είπε πως είναι σχεδόν αδύνατη η είσπραξη.

«Είναι γεγονός ότι τα αποτελέσματα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης για την περίοδο 01.05.2012 έως 31.08.2012 ήταν ο έλεγχος 459 υποθέσεων με μεγάλη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή και εξ αυτής εισπράχθηκε πολύ χαμηλό ποσοστό», αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης. Όπως εξηγεί το πολύ χαμηλό ποσοστό είσπραξης οφείλεται κυρίως στο ότι:

- 170 υποθέσεις από τις 459 αφορούν πτωχές επιχειρήσεις.

- Το 47% της όλης οφειλής αντιστοιχεί σε παραβάσεις ΚΒΣ (πλαστά- εικονικά) κυρίως με παρένθετα και υποκρυπτόμενα πρόσωπα.

- Δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή των υπευθύνων και συνυπευθύνων σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησε η Υπηρεσία αυτή στις ανωτέρω υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:
   Διαδώστε αυτό το άρθρο