Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μαυραγάννης: ελάχιστα τα έσοδα από τους μεγαλοοφειλέτες

Μαυραγάννης: ελάχιστα τα έσοδα από τους μεγαλοοφειλέτες

Χρωστούν πολλά, αλλά πληρώνουν ελάχιστα. Το ίδιο γνώριμο … παραμύθι συνεχίζεται και εν μέσω κρίσης και ενώ χιλιάδες πολίτες δεν βγάζουν ούτε το μήνα εξαιτίας της βαριάς φορολογίας. Οι μεγάλοι οφειλέτες συνεχίζουν να μην πληρώνουν όπως παραδέχθηκε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης

Παρά τη δημιουργία της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης, παρά τους εκατοντάδες ελέγχους ο υφυπουργός Οικονομικών είπε πως είναι σχεδόν αδύνατη η είσπραξη.

«Είναι γεγονός ότι τα αποτελέσματα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης για την περίοδο 01.05.2012 έως 31.08.2012 ήταν ο έλεγχος 459 υποθέσεων με μεγάλη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή και εξ αυτής εισπράχθηκε πολύ χαμηλό ποσοστό», αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης. Όπως εξηγεί το πολύ χαμηλό ποσοστό είσπραξης οφείλεται κυρίως στο ότι:

– 170 υποθέσεις από τις 459 αφορούν πτωχές επιχειρήσεις.

– Το 47% της όλης οφειλής αντιστοιχεί σε παραβάσεις ΚΒΣ (πλαστά- εικονικά) κυρίως με παρένθετα και υποκρυπτόμενα πρόσωπα.

– Δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή των υπευθύνων και συνυπευθύνων σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησε η Υπηρεσία αυτή στις ανωτέρω υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε