Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Μαύρη” έκθεση από τη ΓΣΕΕ – Στο 20% η ανεργία (1 εκατ. οι άνεργοι) το 2011

Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία από την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ η οποία προβλέπει δύσκολα χρόνια με τον πολίτη να βρίσκεται σε ακόμα πιο δυσχερή θέση.

Αυτό που προκαλεί σοκ είναι πως σύμφωνα με την έκθεση η ανεργία προβλέπεται να εκτοξευτεί στο 20% το 2011, που στην ουσία σημαίνει περισσότεροι από 1 εκατομμύρια άνεργοι, καθώς το 2011 είναι το έτος που προβλέπεται διπλασιασμός του ποσοστού μείωσης της απασχόλησης.

Η οδυνηρή αυτή εξέλιξη αναμένεται σύμφωνα με την ΓΣΕΕ να έχει και περαιτέρω αρνητικές συνέπειες και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και κατά επέκταση και του κράτους. Μόνο για το 2010 υπολογίζεται ότι θα χαθούν περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την μείωση της απασχόλησης και άρα την απώλεια εισφορών.

Όπως υπολογίζεται πάνω από 400.000 άτομα σε δημόσιο και σώματα ασφαλείας αναμένεται να αποχωρήσουν έως το τέλος του 2010.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση το πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και οι περικοπές των δώρων και των επιδομάτων στο δημόσιο σε συνδυασμό με τις τιμές που δεν πέφτουν, δείχνει ότι η αγοραστική αξία των Ελλήνων έχει μειωθεί από 55 έως 70 ευρώ τον μήνα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε