Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Μαύρη” έκθεση από την Citi για την Ελλάδα – Σε ύφεση έως το 2015

“Μαύρη” έκθεση από την Citi για την Ελλάδα – Σε ύφεση έως το 2015

Δεν έχει εκλειψει ακόμα ο κίνδυνος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Οι πιθανότητες μάλιστα έχουν αυξηθεί παρά το γεγονός ότι ομολοποιήθηκε η πολιτική κατάσταση.

Αυτά και άλλα συμπεράσματα περιλαμβάνονται στην έκθεση της Citi που δημοσιοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου

Στην έκθεση αναφέρεται ότι παρά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει και η πόρτα για την έξοδο από το ευρώ δεν έχει κλείσει.

Αυτό το στηρίζει στο γεγονός ότι τα νέα μέτρα λιτότητας αλλά και το κούρεμα του χρέους δεν είναι αρκετά για να σταματήσουν τον κατήφορο.

«Πιστεύουμε ότι οι προτεινόμενες δομικές μεταρρυθμίσεις είναι απίθανο να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Citi. «Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα υποφέρει από βαθιά και παρατεταμένη ύφεση το 2012 και το 2013 και ότι θα παραμείνει σε ύφεση έως το 2015», προσθέτουν.

Δεν θα γλυτώσουν ΗΠΑ και Γαλλία την υποβάθμιση

Η Citi δεν είναι αισιόδοξη ομως ούτε για τις ΗΠΑ ούτε για την Γαλλία αλλά ούτε και άλλες χώρες που μέχρι σήμερα κοιτάζουν αφ’ υψηλού την Ελλάδα και προσποιούνται ότι καίγεται μόνο το σπίτι του γείτονα.

Έτσι, μέχρι τον Ιούνιο αναμένουν υποβαθμίσεις για τις αξιολογήσεις της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Σε μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, νέες υποβαθμίσεις αναμένουν για τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ισπανία και την Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό θα είναι το νέο ευρωκοστούμι

Δεν προχωράει καλά το ”κούρεμα”

“Μπλόκο” Κάμερον στα γαλλογερμανικά σχέδιαΤυπώνουν χρήμα;

Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα ρίχνει 200 δισεκατομμύρια ευρώ στις αγορές για να σώσει Ιταλία και Ισπανία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε