Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Μαζεύει” τις ανησυχίες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Με πρώτο “κομμάτι” του ντόμινο της Ελλάδα, μετά την Ιρλανδία και τώρα όλη την Ευρώπη να μιλάει για την Πορτογαλία και την Ισπανία

η ανησυχία για το κοινό νόμισμα και την Ένωση έχουν “χτυπήσει κόκκινο”. Καθώς οι κερδοσκόποι έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν την συνταγή “αλά ελληνικά” και σε ισχυρές βιομηχανικά χώρες όπως η Ισπανία στέλνοντας τα spreds στα ύψη και τα χρηματιστήρια στο ναδίρ, φαίνεται ότι αλλάζουν “τροπάριο” οι άνθρωποι που κατά περίπτωση κινούν τα νήματα.
“Το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης είναι αρκετά μεγάλο για όλο τον κόσμο” λέει ο Κλάους Ρέγκλινγκ ο πρόεδρός του ταμείου, και με νόημα συμπληρώνει για να προλάβει νέα βουτιά του ευρώ και των χρηματιστηρίων εν μέσω φημών για Πορτογαλία και Ισπανία:
“Γεγονός είναι ότι μόνο η Ιρλανδία έχει ζητήσει βοήθεια. Όμως τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται και για άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Τα προβλήματα είναι διαφορετικά κάθε φορά:άλλες φορές έχουμε έναν πολύ ανεπτυγμένο τραπεζικό τομέα, άλλες μια πολύ ασθενή ανάπτυξη. Όμως το ταμείο διάσωσης είναι αρκετά μεγάλο για όλο τον κόσμο”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε