Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μαζεύουν άρον, άρον το φόρο στα τσιγάρα

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.01.2010 | 16:15
Πρώτη δημοσίευση: 12.01.2010 | 08:28

* Τι θα γίνει με τις γονικές παροχές
* Τεκμήριο τα ιδιωτικά σχολεία
* Έκθεση-κόλαφος της Ε.Ε.

“Για να κάνουμε αλλαγές στην τροπολογία, σημαίνει πως δεν ήταν όλα σωστά” είπε ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών, που παραδέχθηκε ότι η αύξηση στα τσιγάρα θα εκτίνασσε στα ύψη τις τιμές, πάνω από τα 5,30 ευρώ και όχι στα 3,61 που υπολόγιζε ο ίδιος και ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Δ. Γεωργακόπουλος θα πρέπει να γίνει διόρθωση στην τροπολογία που αφορά στο φόρο των τσιγάρων, ενώ έμμεσα παραδέχθηκε ότι το οικονομικό επιτελείο δεν έκανε σωστό υπολογισμό.

Όμως ούτε ο κ.Παπακωνσταντίνου, ούτε ο κ.Γεωργακόπουλος εξήγησαν πως στην ίδια τροπολογία υπήρχαν δύο "λάθη": ένα γιά την αναδρομική φορολόγηση των γονικών παροχών -που ακόμη και κυβερνητικά στελέχη χαρακτήριζαν αντισυνταγματική- και δεύτερο γιά την τιμή των τσιγάρων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανένα στέλεχος ή υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών δεν είχε καταλάβει την "γκάφα" με την τιμή των τσιγάρων, μέχρι που βγήκε χθες στα κανάλια ο πρόεδρος των ιδιοκτητών περιπτέρων !


   Διαδώστε αυτό το άρθρο