Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Μαζεύουν" το φορολογικό - Σύσκεψη στο Μαξίμου

`Μαζεύουν` το φορολογικό - Σύσκεψη στο Μαξίμου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.12.2012 | 11:40

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, των συνεργατών του πρωθυπουργού με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με αντικείμενο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στη σύσκεψη θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές του πρωθυπουργού, από τους συνεργάτες του.

Όλα δείχνουν ότι σε πρώτη φάση επιστρέφουν οι παλιές κλίμακες με 21% φόρο για εισοδήματα ως 25.000 ευρώ, φόρο στο 36% για εισοδήματα από 25.001 ως και 48.000 ευρώ και την ανώτερη κλίμακα φόρου 45%.

Εκτός από τις αντιδράσεις των γαλάζιων βουλευτών υπήρξαν όμως ισχυρότατες αντιδράσεις και για το αφορολόγητο των παιδιών τόσο από ΠΑΣΟΚ όσο και από ΔΗΜΑΡ.

Και τα δύο κόμματα έστειλαν σαφές μήνυμα στο Μαξίμου ότι πρέπει να προστατευτούν οι οικογένειες, ενώ καλούν το Μαξίμου να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι έχει να κάνει με τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Ωστόσο η εξίσωση είναι δύσκολη. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Τα φορολογικά έσοδα πρέπει να αυξηθούν και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι η μόνη ουσιαστική πηγή φοροεσόδων για το κράτος καθώς δεν μπορούν να διαφύγουν.

Η πλήρης επαναφορά στο αρχικό σχέδιο που προέβλεπε μείωση φόρου κατά 1.950 μέχρι το εισόδημα των 18.000 και σταδιακή μείωσή της για μεγαλύτερα εισοδήματα, φαίνεται να επανέρχεται καθώς το κράτος θα χάσει πολλά από τη μείωση του φόρου στα εισοδήματα από 26.000 και πάνω.

Στο τραπέζι αναμένεται να πέσει και πάλι το αφορολόγητο των 2.000 για κάθε ένα απ' τα δύο πρώτα παιδιά και των 3.000 για κάθε ένα από το τρίτο παιδί και πάνω, ωστόσο σε αυτό το σημείο το οικονομικό επιτελείο αντιδρά, τονίζοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει το “βελτιωμένο” σχέδιο με το επίδομα για κάθε παιδί, αντί αφορολόγητου, το οποίο μεταφράζεται σε ρευστό κάθε μήνα για τις οικογένειες.

Οι πρώτες αποφάσεις θα παρθούν σήμερα στη σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά, όμως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην σύσκεψη των τριών αρχηγών την ερχόμενη Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή όπως λένε οι πληροφορίες.

Εκεί οι τρεις αρχηγοί θα πρέπει να λύσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες καθώς το σχέδιο είναι το φορολογικό να έχει κατατεθεί στη βουλή ως τις 15 του μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων - Αναλυτικά παραδείγματα

Πήραν πίσω το φόρο 45% - Παίζουν με την αγωνία εκατομμυρίων πολιτών

   Διαδώστε αυτό το άρθρο