Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Με… γαλλικό κλειδί θα ανοίξουν τις αδήλωτες καταθέσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαΐδου επισκέφθηκαν το Παρίσι. Το ταξίδι στη γαλλική πρωτεύουσα μόνο τυχαίο δεν ήταν. Στο στόχαστρο βρέθηκαν οι καταθέσεις και για την ακρίβεια οι καταθέσεις από αδήλωτα εισοδήματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι γαλλικές αρχές έχουν έναν δικό τους τρόπο εντοπισμού αδήλωτων εισοδημάτων μέσω κινήσεων λογαριασμών εντός και εκτός συνόρων. Αυτό το σύστημα σύστημα γνωστοποίησης καταθέσεων στο εξωτερικό παρουσιάστηκε στην κα Σαββαίδου και τον Τ. Κουίκ, ώστε σύντομα η τεχνογνωσία να μεταφερθεί και στην Ελλάδα και οι αρχές να προχωρήσουν σε ελέγχους.

Η Κ. Σαββαΐδου, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το 12ο Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της αυτονομίας της ΓΓΔΕ, στην ανάπτυξη στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού, στη διαρκή επιμόρφωση των στελεχών της ΓΓΔΕ, στη σύνταξη περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστήματος βαθμολογίου, στον σχεδιασμό συστήματος επιλογής προϊσταμένων με αντικειμενική διαδικασία, καθώς και σε λοιπές δράσεις για την ανάπτυξη του προσωπικού της ΓΓΔΕ, όπως η ανάπτυξη της Επιχειρησιακής Αριστείας, ο σχεδιασμός συστήματος επίλυσης συγκρούσεων κ.λπ.

Επίσης, παρουσίασε τις προτάσεις της ΓΓΔΕ για τη βελτίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού καθώς και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε