Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Με γοργούς ρυθμούς η ανάπτυξη της Κίνας – Έφθασε το 10,3 μέσα στο 2010

Αυτή η εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας είναι υψηλότερη από την πρόβλεψη της Παγκόσμιας Τράπεζας, που έκανε λόγο για 9,5% του ΑΕΠ.

οικονομία της Κίνας κατέγραψε ανάπτυξη 10,3% το 2010, ενώ ο πληθωρισμός συγκρατήθηκε στο περίπου 5% τον Δεκέμβριο, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Phoenix Television του Χονγκ Κονγκ.

Ανέφερε ότι το στοιχείο αυτό προέρχεται από κινεζική κυβερνητική έκθεση με τα επίσημα δεδομένα για την οικονομία της χώρας η οποία διέρρευσε πριν την δημοσιοποίησή της την Πέμπτη.

Αυτή η εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας είναι υψηλότερη από την πρόβλεψη της Παγκόσμιας Τράπεζας, που έκανε λόγο για 9,5% του ΑΕΠ. Το 2009, η κινεζική ανάπτυξη έφθασε, κατά τα επίσημα στοιχεία, στο 9,2% του ΑΕΠ.

Ο δείκτης όσον αφορά τις τιμές καταναλωτή έφθασε το 3,3% το 2010, ξεπερνώντας τον καθορισμένο από την κυβέρνηση στόχο του 3%, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Το Φοίνιξ ανέφερε ότι σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός έφθασε το 4,6%, οριακά χαμηλότερος από το 5,1% του Νοεμβρίου, που ήταν το υψηλότερο μέγεθος που είχε καταγραφεί τους τελευταίους 28 μήνες.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι σε ετήσια βάση το εμπορικό της πλεόνασμα μειώθηκε κατά 6%, μετά την μεγαλύτερη του αναμενομένου συρρίκνωσή του τον Δεκέμβριο.

Το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 35%, φθάνοντας τα 2,97 τρις δολάρια, με τις εξαγωγές να ανέρχονται σε 1,58 τρις δολάρια (αύξηση 31%) και τις εισαγωγές να φθάνουν το 1,39 τρις δολάρια (αύξηση 39%).

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει προβλέψει οικονομική ανάπτυξη 8,5% για το 2011, ενώ η Κινεζική κυβέρνηση ανέμενε ανάπτυξη 8%.

Η κυβέρνηση έλαβε μια σειρά μέτρων με στόχο την κάμψη του τραπεζικού δανεισμού το 2010, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ελέγξει τον πληθωρισμό και να επιβραδύνει την πάρα πολύ γρήγορη αύξηση των τιμών των ακινήτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε