Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Με καλό μάτι βλέπει ο ξένος Τύπος την κίνηση της Πειραιώς

Με καλό μάτι βλέπει ο ξένος Τύπος την κίνηση της Πειραιώς

Οι συχγωνεύσεις τραπεζών θα ισχυροποιήσουν το ελληνικό χρηματοπιστωτικό συστημα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι περισσότερες ξένες εφημερίδες μια ημέρα μετά την πρόταση Σάλλα.

«Συνολικά θετική» χαρακτηρίζει την κίνηση σε σχόλιό του αναλυτής στη Wall Street Journal, η οποία σημειώνει πως εάν η πρόταση ευδοκιμήσει, η Πειραιώς θα επωφεληθεί από την σταθερή θέση του Ταμιευτηρίου.

Το τηλεοπτικό CNBC αξιολογεί επίσης ως έξυπνη την προσφορά της Πειραιώς, θεωρώντας πως θα ισχυροποιηθεί όχι μόνο η ίδια η τράπεζα αλλά και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με επόμενες συγχωνεύσεις (οι οποίες θεωρούνται αρκετά πιθανές, με την υποστήριξη της κυβέρνησης).

Aναλυτής αναφέρει στο Reuters ότι η Πειραιώς «έκανε την πρώτη κίνηση, ξεκινώντας το παιχνίδι των συγχωνεύσεων», χαρακτηρίζοντας παράλληλα ελκυστική επένδυση το μερίδιο του ΤΤ και «περισσότερο αναγκαιότητα» την Αγροτική.

Αναλυτές αναφέρουν στο Bloomberg πως πιθανές συγχωνεύσεις θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη ενίσχυσης των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών, εν όψει μάλιστα των «δύσκολων καιρών που θα ακολουθήσουν». To δίκτυο συνδέει επίσης, εν μέρει, την ενίσχυση του ευρώ και στην είδηση για την τράπεζα Πειραιώς.

Η γερμανική Handelsblatt αναφέρει πως ο κλάδος «τίθεται σε κίνηση» και μεταφέρει το σχόλιο Έλληνα αναλυτή, στο οποίο η πρόταση χαρακτηρίζεται ως «η καλύτερη επιλογή για όλους τους εμπλεκόμενους». Η εφημερίδα παρουσιάζει επίσης την εξέλιξη ως αρχή κύματος ενοποιήσεων, ονομάζοντας επίσης την Alpha και Eurobank ως τους πιθανότερους επόμενους υποψήφιους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε