Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Με πιο αργούς ρυθμούς η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας

Επίσης ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας έχει βελτιωθεί “μετρίως” στις περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με την έκθεση της FED

Ο ρυθμός ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας έχει επιβραθυνθεί ή ακόμα και έχει σταματήσει σε ορισμένα τμήματα της χώρας τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ-FED.

Η έκθεση αυτή, η λεγόμενη Beige Book, συντάσσεται κάθε έξι εβδομάδες και αυτή τη φορά δείχνει ότι αρκετές επιχειρήσεις εκφράζουν περισσότερη απαισιοδοξία για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

“Η οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να αυξάνεται σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση”, αλλά ο ρυθμός είναι ασθενής, σύμφωνα με τη FED, που βγάζει τα συμπεράσματα συγκεντρώνοντας στοιχεία από 12 περιφέρειες.

Οι επιχειρήσεις που εδρεύουν γύρω από τις μεσοδυτικές πόλεις του Κλίβελαντ και του Κάνσας εκτιμούν ότι η οικονομική δραστηριότητα “παρέμεινε στάσιμη” σε σχέση με την προηγούμενη φορά που συγκεντρώθηκαν στοιχεία για το Beige Book. Αντίστοιχες επιχειρήσεις στην Ατλάντα και το Σικάγο εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης “εσχάτως έχει επιβραδυνθεί”. Σε άλλες περιοχές γίνονται εκτιμήσεις για “μέτρια αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης”.

Επίσης ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας έχει βελτιωθεί “μετρίως” στις περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με την έκθεση της FED. Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ παραμένει στο 9,5% παρότι η αμερικανική οικονομία δίνει εικόνα ανάπτυξης, μετά την ύφεση των τελευταίων δύο χρόνων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε