Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Με τον Προβόπουλο συναντήθηκε ο Παπακωνσταντίνου

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου είχε σήμερα το πρωί ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος.

Την εφ΄όλης της ύλης τακτή συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν οι εξελίξεις τόσο στην Οικονομία (υλοποίηση δεσμεύσεων μνημονίου, διαρθρωτικές αλλαγές, κ.λπ.), όσο και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον διοικητή της ΤτΕ και για τον διορισμό των τριών συμβούλων του Δημοσίου, οι οποίοι αναλαμβάνουν αφ’ ενός να αποτιμήσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες και αφ’ ετέρου να καταρτίσουν μελέτη με προτάσεις για τις στρατηγικές κινήσεις, που πρέπει να γίνουν στο πιστωτικό σύστημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου για το πώς εξελλίσσονται τα βασικά μεγέθη των τραπεζών (την τρέχουσα περίοδο δημοσιοποιούνται και τα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου) και η πιστωτική επέκταση, καθώς και για την πρόσφατη συνάντηση, που είχε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε