Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μεγάλο γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Η σημερινή συνομιλία έγινε με αφορμή τη συνδιάσκεψη 30 επιχειρηματικών συνδέσμων, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, με αντικείμενο την προώθηση γερμανικών ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον για επιχειρηματική συνεργασίας Ελλάδας – Γερμανίας επαναβεβαιώθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Γερμανό ομόλογό του Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα μας μετά τις 15 Αυγούστου, επικεφαλής ομάδας εμπειρογνωμόνων και επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΝ το επενδυτικό ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα της Γερμανίας για τη χώρα μας, είναι πραγματικό και έντονο και εντοπίζεται σε τομείς όπως η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων σε τομείς υψηλού ενδιαφέροντος (ενέργεια, τουρισμός, διαχείριση απορριμμάτων, τηλεπικοινωνίες, υποδομές), η ενίσχυση της ρευστότητας και η εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την ενεργό εμπλοκή και στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Ο κ. Ρέσλερ δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι ομάδα Γερμανών εμπειρογνωμόνων και στελέχη της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων (KfW) εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής τεχνογνωσίας στην ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ.Χρυσοχοίδης επισημαίνει τα εξής:

“Η σημερινή συνδιάσκεψη επιχειρηματικών συνδέσμων στο Βερολίνο υπό τον Γερμανό Υπουργό Οικονομίας, κ. Ρέσλερ, αποδεικνύει ότι οικοδομείται βήμα προς βήμα, με μεθοδικό τρόπο, μια ισχυρή Συμμαχία για την Ανάπτυξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Η ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα σ’ Ελλάδα και Γερμανία, υπό τη μορφή ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την ανάκαμψη, είναι στρατηγικής σημασίας, όχι μόνο για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, άλλα πρωτίστως για την οικοδόμηση ενός νέου υγιούς και βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε