Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Μεγαλοεπενδυτής ”κάηκε” παίζοντας κατά του ευρώ

Μεγαλοεπενδυτής ”κάηκε” παίζοντας κατά του ευρώ

Ο γνωστός επενδυτής Τζον Πόλσον ”έγραψε” σημαντικές ζημιές από τα στοιχήματά του κατά του ευρώ, για το οποίο πίστευε πως θα διαλυόταν λόγω της κρίσης.

Ο Τζον Πόλσον, διαχειριστής κερδοσκοπικών κεφαλαίων ύψους 20 δισ. δολαρίων, δήλωσε στους επενδυτές ότι το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών που κατέγραψαν εφέτος τα κεφάλαια αυτά οφείλεται σε στοιχήματα για την επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης κρατικού χρέους, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Μιλώντας σε πελάτες στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας του στη Νέα Υόρκη, ο Πόλσον είπε ότι μείωσε τις θέσεις του αυτές μετά τη δέσμευση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι τον Ιούλιο για τη διασφάλιση του ευρώ, δήλωσε πρόσωπο που είχε γνώση του θέματος.

Ο μεγαλοεπενδυτής είχε δηλώσει το Φεβρουάριο, σε σημείωμα προς τους επενδυτές, ότι το ευρώ ήταν «δομικά ελαττωματικό» και ότι τελικά θα διαλυόταν, ενώ τον Απρίλιο δήλωσε ότι στοιχημάτισε εναντίον ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων και ότι αγόραζε ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας ευρωπαϊκών χωρών ή προστασία από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Το επενδυτικό κεφάλαιο «Advantage Plus» του Πόλσον κατέγραψε απώλειες 3% τον Οκτώβριο και 17% από την αρχή του 2012.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε