Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μειώνεται η έκτακτη εισφορά την… πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Το “ανθρώπινο πρόσωπο” που ευαγγελίζεται η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι θα δείξει μάλλον ξεκινάει … με λίφτινγκ στην έκτακτη εισφορά μισθωτών-συνταξιούχων

Ήταν από τις “ατάκες” που χρησιμοποίησε στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το μεσοπρόθεσμο παίρνει βελτιώσεις και το φορολογικό μπορεί να γίνει δικαιότερο. Άλλωστε όπως τόνισε ο νέος υπουργός αρκεί τα αποτελέσματα τον όποιων μέτρων να είναι τα ίδια.

Κάπως έτσι ήδη έχει ξεκινήσει η “αναψηλάφηση” έκτακτης εισφοράς για να πάρουν μια ανάσα όσοι έχουν χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να επανεξετάσουν τις κλίμακες και τους συντελεστές της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα προκειμένου αυτή να γίνει ηπιότερη κυρίως για τα χαμηλά και για τα μεσαία εισοδήματα. Παράλληλα εξετάζεται οι όποιες απώλειες υπάρξουν στα έσοδα από την αλλαγή αυτή, να καλυφθούν από την επιβολή ενός τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόταση για την επιβολή τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζεται ανεξάρτητα από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς, η οποία σε κάθε περίπτωση θα επιβαρύνει και τα εισοδήματα των επαγγελματιών.

Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπεται και η θέσπιση τεκμηρίου επιτηδεύματος με βάση το οποίο, θα προσδιορίζεται από εφέτος το ύψος του εισοδήματος του κάθε ελεύθερου επαγγελματία.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε