Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μειώσεις 7,5% στην Εμπορική Τράπεζα – Υπεγράφη η διετής επιχειρησιακή σύμβαση

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Η τράπεζα και οι εργαζόμενοι κατέληξαν σε συμφωνία μετά από επτά μήνες. Η συμφωνία προβλέπει «προστασία» από τις μειώσεις για όσους αμείβονται με λιγότερα από 1.800€ μικτά.

Οι περικοπές, που μπορεί να φτάσουν έως και το 7,5%. Στο επιχειρησιακό επίδομα θα εφαρμοσθούν κλιμακωτά, για να επηρεαστούν λιγότερο τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια. Παράλληλα η διοίκηση της Τράπεζας δεσμεύθηκε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Είναι πρώτη ανανέωση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφεται στον τραπεζικό τομέα.

Οι μισθολογικές μεταβολές που επιφέρει η νέα Σύμβαση επιτυγχάνονται κυρίως μέσω προσαρμογών στο ύψος του επιχειρησιακού επιδόματος καθώς και με άλλες μικρότερης κλίμακας μεταβολές που θα είναι σταδιακές, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εμπορικής.

Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εμπορικής, Alain Strub δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι η συμφωνία για τη νέα, διετούς διάρκειας, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτεύχθηκε στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου, με την υπεύθυνη στάση όλων των πλευρών.

Μέσα από τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτυγχάνουμε τον αναγκαίο εξορθολογισμό του ιδιαίτερα υψηλού μισθολογικού κόστους της Εμπορικής Τράπεζας, επιφέροντας ταυτόχρονα τις χαμηλότερες δυνατές μεταβολές στις συνολικές αποδοχές των εργαζομένων.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν στην υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα διατηρήσει ένα ικανοποιητικό για όλους πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, αμοιβών και παροχών, επιτρέποντας παράλληλα, με τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων της Τράπεζας, την ακόμη πιο αποτελεσματική προσαρμογή της στο ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεργούν Παρασκευή και Δευτέρα στην Εμπορική λόγω των μειώσεων μισθών

Μειώσεις μισθών μέσω κατάργησης επιχειρησιακού επιδόματος ανακοίνωσε η Εμπορική Τράπεζα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε