Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μειώσεις μισθών και στον ιδ. τομέα για τα υψηλόβαθμα στελέχη- Απο το Σεπτέμβριο για όλους;

Μειώσεις μισθών και στον ιδ. τομέα για τα υψηλόβαθμα στελέχη- Απο το Σεπτέμβριο για όλους;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.05.2010 | 21:55
Πρώτη δημοσίευση: 29.05.2010 | 21:35

"Ψαλιδίζονται"  μισθοί και μπόνους υψηλόβαθμων στελεχών σε μεγάλες επιχειρήσεις. Φόβοι για μείωση αποδοχών και σε χαμηλόμισθους.

Χαρακτηριστικό της στενωπού που περνάει η αγορά, είναι ότι σε μεγαλοστελέχη του ιδιωτικού τομέα, επιβάλλεται μείωση αποδοχών. Ακόμη και σε πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχείρησεις μισθοί των στελεχών “ψαλιδίζονται”.

Σύμφωνα με το Βήμα, η  μείωση ξεκίνησε από τα μπόνους που πέρυσι περιορίστηκαν κατά 50% και φέτος βαίνουν προς οριστική κατάργηση. Τώρα οι εταιρείες – για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους και να μην προβούν σε απολύσεις προσωπικού – κόβουν αποδοχές διευθυντικών στελεχών κατά 10 και 20%.

Γίνεται έτσι σαφές ότι η επιβολή μειώσεων στον ιδιωτικό τομέα – πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει το ΔΝΤ αλλά που δεν έχει βγει και από την ατζέντα- δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση καθώς η αγορά προς τα εκεί σπρώχνει και θεωρείται θέμα χρόνου – όταν τα πράγματα στενέψουν κι άλλο – να αρχίσει να επιβάλλεται και σε πιο χαμηλόμισθους υπαλλήλους μεγάλων επιχειρήσεων.


 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο