Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μείωση 800 ευρώ στους μισθούς των βουλευτών

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Περικοπές για τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής ανακοίνωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Μειώνονται κατά 10% τα έξοδα παράστασης που προβλέπονται για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.

Oι περικοπές για τους Βουλευτές

Για τους βουλευτές θα ισχύσει και για το 2010 η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5%, η οποία αντιστοιχεί μηνιαία σε 390 €. Επιπλέον μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα των Βουλευτών για οργάνωση του γραφείου και έξοδα κίνησης. Η μείωση αυτή, φτάνει τα 220 € μηνιαίως.

Επίσης, μειώνεται κατά 15% η αποζημίωση για συμμετοχή στις Επιτροπές της Βουλής, ποσό που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε μείωση 200 € μηνιαίως.

Όπως επισημαίνεται, από τα μέτρα αυτά η μείωση συνολικά των μηνιαίων αποδοχών των βουλευτών υπολογίζεται περί τα 800 € και για τον Πρόεδρο της Βουλής περί τα 1.030 € μηνιαίως. Τέλος, από τα μέτρα αυτά υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 3.360.000 € για το 2010.

Για τους υπαλλήλους της Βουλής

Αναστέλλεται, όπως και για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, η χορήγηση αύξησης σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια, καθώς και η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδομάτων.

Χορηγείται μόνον η εισοδηματική ωρίμανση για όσους τη δικαιούνται.

Μειώνονται, όπως και για τους άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου, κατά 10% τα επιδόματα που είναι κοινά για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου (π.χ. προσωπικής διαφοράς, θέσης κ.λπ.).

Μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα υπερωριακής εργασίας και κίνησης.

Μειώνεται κατά 10% το επίδομα έκτακτης αποζημίωσης όταν αυτό αντιστοιχεί μέχρι του ποσού των 1000 € ανά μήνα και κατά 15% όταν υπερβαίνει τα 1000 € ανά μήνα.

Από την εφαρμογή των μέτρων αυτών θα εξοικονομηθούν 6.000.000 € για το 2010.

Με τις μειώσεις αυτές των μικτών αποδοχών, η συμβολή των υπαλλήλων της Βουλής στη μείωση των δαπανών κυμαίνεται, κατ’ άτομο, από 155 € έως και 350 € μηνιαίως.

Σημειώνεται ότι θα ισχύσουν και για την Βουλή τα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκε ότι θα ισχύουν και για όλο το Δημόσιο τομέα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε