Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μείωση ΦΠΑ και φόρου στο πετρέλαιο

Μείωση ΦΠΑ και φόρου στο πετρέλαιο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.03.2013 | 07:13
Πρώτη δημοσίευση: 04.03.2013 | 07:13

Μέτρο πίεσης απέναντι στις αιτιάσεις της τρόικας για απολύσεις και μείωση των δημοσιονομικών, είναι για την κυβέρνηση η μείωση των ειδικών φόρων στην εστίαση και το πετρέλαιο. Απέναντι στην πίεση για την αύξηση των εσόδων από την τρόικα η κυβέρνηση αντιπαραθέτει τη μείωση των συντελεστών για την αύξηση της κατανάλωσης.

Χθες πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας απ' την ελληνική πλευρά τέθηκε έντονα το ζήτημα των αναποτελεσματικών φόρων, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% αλλά και την επανεξέταση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Στο θέμα αναμένεται να επανέλθει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που θα έχει με την τρόικα την Πέμπτη.

Το επιχείρημα της ελληνικής πλευρά είναι ότι τόσο ο ΦΠΑ στην εστίαση αποδεδειγμένα αύξησε την φοροαποφυγή με μόλις έναν στους τέσσερις επαγγελματίες να κάνουν δήλωση ΦΠΑ, όσο και οι φόροι στη βενζίνη και ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης που μείωσαν κατακόρυφα την κατανάλωση με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων εσόδων για το κράτος.

Συγκεκριμένη ή αρνητική απάντηση από την τρόικα δεν υπήρξε, ωστόσο οι δανειστές επέμειναν στην άποψη ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να ρισκάρει τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Διαβάστε επίσης:
Θα θέσουν θέμα μείωσης φόρου στην εστίαση και στο πετρέλαιο θέρμανσης


Μείωση σοκ του κατώτατου μισθού στα 250 ευρώ ζητούν οι ξένοι για να επενδύσουν στην Ελλάδα   Διαδώστε αυτό το άρθρο