Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Μείωση δαπανών στον ΟΑΕΕ από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Σύμφωνα με στοιχεία της 18/10/2010, το πλήθος οφειλετών ανέρχεται σε 430.000 με συνολικό οφειλόμενο ποσό 3,7 δις ευρώ.

Το πάγωμα των εισφορών για την επόμενη τριετία ως επιβράβευση των ασφαλισμένων που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και είναι ένα ποσοστό της τάξης του 60%, εισηγήθηκε κατά τη σημερινή του ομιλία στο 2ο Συνέδριο του Economist για την Κοινωνική Ασφάλιση, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών κ. Γ. Βουδούρης.

Επιπροσθέτως η Διοίκηση του Οργανισμού λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη σημερινή οικονομική συγκυρία και την αυξανόμενη ύφεση μελετά επιπλέον τρόπους προκειμένου να διευκολύνει τους ασφαλισμένους στην αποπληρωμή των οφειλομένων εισφορών, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλομένων εισφορών, με ταυτόχρονη μείωση των μηνιαίων δόσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της 18/10/2010, το πλήθος οφειλετών ανέρχεται σε 430.000 με συνολικό οφειλόμενο ποσό 3,7 δις ευρώ και η πλειοψηφία οφείλει ποσά έως 10.000 ευρώ ο καθένας. Από αυτούς 130.000 οφειλέτες με οφειλόμενο ποσό ύψους EURO 706 εκ. έχουν διακόψει την επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο κ. Βουδούρης αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που επιχειρείται στον Οργανισμό με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών για την περιστολή της σπατάλης, τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών και την αύξηση των εσόδων.

Στα πλαίσια αυτά επιδιώκεται, τόνισε ο διοικητής του Οργανισμού, η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης, με την κάλυψη επιπλέον επαγγελματικών ομάδων, η μείωση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, μέσω νέων εφαρμογών, η επέκταση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τη δημιουργία αντίστοιχης εφαρμογής για τις παρακλινικές εξετάσεις και η αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΕΕ

Επίσης στο πλαίσιο της διοικητικής αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του Οργανισμού, ο διοικητής ανακοίνωσε ότι προωθούνται, η δημιουργία γραφείων υποδοχής σε όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού η δημιουργία ενιαίων κέντρων απονομής συντάξεων για επίσπευση χρόνου έκδοσης των συντάξεων η συνεργασία με άλλους φορείς ΚΕΠ και ΚΕΑ η ανάπτυξη των διαδικτυακών υπηρεσιών του Οργανισμού προς τους Ασφαλισμένους η επιμόρφωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Βουδούρης αναφέρθηκε επίσης στη μείωση κατά 11,2% των δαπανών υγείας του Οργανισμού για το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου. Οι δαπάνες του 11νου για το 2010 ήταν 492 εκ. ευρώ ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009 554 εκ. ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε