Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Μειώστε το επιτόκιο για το δάνειο της Ελλάδας''

''Μειώστε το επιτόκιο για το δάνειο της Ελλάδας''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.03.2011 | 13:19
Πρώτη δημοσίευση: 04.03.2011 | 13:16

Η Ισπανία θεωρεί ότι πρέπει να μειωθεί το επιτόκιο για το δάνειο των 110 δις ευρώ της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε η Υπουργός Οικονομικών της χώρας Έλενα Σαλγάδο σε συνέντευξη που έδωσε στη Μαδρίτη.
 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η κυρία Σαλγάδο τάχθηκε υπέρ της εξέτασης "διαφορετικών τύπων" όσον αφορά τους όρους του ελληνικού δανείου, ώστε να μειώνεται το βάρος του επιτοκίου όταν αυξάνονται τα μέτρα λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος.
 
Η ισπανίδα Υπουργός είπε ότι περιμένει να υπάρξει συμφωνία αυτό το μήνα για την αύξηση της πραγματικής δυνατότητας δανεισμού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα 440 δις. ευρώ.
 
Όσον αφορά τη δυνατότητα του Ταμείου να αγοράζει κρατικά ομόλογα, η Υπουργός είπε ότι οι Κυβερνήσεις μπορεί να χρειασθούν περισσότερο χρόνο για να αποφασίσουν για το θέμα αυτό.
 
Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal, η κυρία Σαλγάδο είπε ότι "υπάρχει η αίσθηση ότι τα επιτόκια είναι υψηλά, τα επιτόκια για την Ελλάδα, ιδιαίτερα, όπως και την Ιρλανδία και πρέπει να δούμε, αν οι όροι της βοήθειας που δόθηκε, βοηθάνε αυτές τις δύο χώρες".
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο