Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μειώθηκαν τα έσοδα της Warner Music Group

Τα έσοδα από την ψηφιακή μουσική και πάλι απέτυχαν να αντισταθμίσουν τη μείωση των πωλήσεων CD.

Η Warner Music Group ανακοίνωσε σήμερα απώλειες ύψους 18εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14% στα 789 εκατομμύρια δολάρια, και τα κέρδη έπεσαν από 47 σε 27 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι οι Μπρούνο Μαρς, Τζέιμς Μπλάντ, Κιντ Ροκ, Τζός Γκρόμπαν, και Μάικλ Μπαμπλ, αλλά οι πωλήσεις των CD εξακολουθούν να έχουν πτωτική τάση, και βλάφτηκαν από τον έντονο ανταγωνισμό στην περίοδο των διακοπών.

Τα έσοδα από την ψηφιακή μουσική και πάλι απέτυχαν να αντισταθμίσουν τη μείωση των πωλήσεων CD, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις στο διαδίκτυο αυξήθηκαν μόνο κατά 2% πάνω από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σε 187 εκατ. δολάρια, αλλά μειώθηκαν κατά 5% από το προηγούμενο τρίμηνο.

“Ενώ οι πιέσεις της βιομηχανίας και ένα άκρως ανταγωνιστικό χρονοδιάγραμμα κυκλοφοριών περιόρισε την κερδοφορία μας κατά το πρώτο τρίμηνο, είμαστε βέβαιοι ότι οι πειθαρχημένες επενδύσεις μας, η επιτυχής διαφοροποίηση των εσόδων και οι καινοτόμες στρατηγικές για τα ψηφιακά θα οδηγήσουν στη μακρόχρονη ανάπτυξη της WMG”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Έντγκαρ Μπρόνφμαν.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε