Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μειώθηκαν τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού

Tα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού εμφανίζουν μείωση κατά 9,0% που οφείλεται, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας.

Πλεόνασμα 165 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζει σε δημοσιονομική βάση ο προυπολογισμός τον μήνα Ιανουάριο του 20011 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών έναντι πλεονάσματος 578 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι με τα στοιχεία του πρώτου μήνα του έτους επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για τα έσοδα και για τις δαπάνες σε μηνιαία βάση για τον μήνα Ιανουάριο που περιλαμβάνονται στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού 2011.

Αναλυτικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού εμφανίζουν μείωση κατά 9,0% που οφείλεται, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, αλλά και στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 551 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες κατά 2,5%. Οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν μείωση 2,6% και οι τόκοι 2,2%. Τα έσοδα, τέλος, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν μείωση 63,3% και οι δαπάνες 14,7%.

Σημειώνεται ότι στοιχεία αυτά αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε