Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μειώθηκε σχεδόν στο μισό η αγορά αυτοκινήτων

Μειώθηκε σχεδόν στο μισό η αγορά αυτοκινήτων

Κατα 48,1% μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο, σύμφωνα Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, τον περασμένο Απρίλιο ταξινομήθηκαν μόλις 12.448 καινούρια οχήματα, όταν κατά μέσο όρο τους αντίστοιχους μήνες της περιόδου 2004-2009 ταξινομούνταν 23.971 νέα αυτοκίνητα. Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2009, μήνα κατά τον οποίο είχε διαπιστωθεί η μεγαλύτερη πτώση (-48,7%) σε σχέση με το 2008, οι ταξινομήσεις του περασμένου μήνα παρουσιάζουν μείωση κατά 13,4%..

 “Οι συνεχείς αυξήσεις στη φορολογία στην αγορά και χρήση του αυτοκινήτου, καθώς και η συνεχιζόμενη μείωση εισοδημάτων και κατανάλωσης έχουν οδηγήσει την αγορά αυτοκινήτου σε εκτεταμένη ύφεση” τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, υπογραμμίζοντας ότι”τα νέα φορολογικά μέτρα, όπως η περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ και η προς τα κάτω διεύρυνση της κλίμακας του Φόρου Πολυτελείας, θα επιδεινώσουν την κακή πορεία της αγοράς αυτοκινήτου”.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως αναφέρει η πτώση των πωλήσεων, που δεν αφορά μόνο τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, αλλά όλες τις κατηγορίες, οδηγεί σε ανάλογη συρρίκνωση ένα χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις και απασχολούνται σχεδόν 90.000 εργαζόμενοι ανά την επικράτεια. “Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο τον περασμένο Απρίλιο, διαπιστώθηκε υστέρηση στα έσοδα Τέλους Ταξινόμησης και ΦΠΑ κατά 90 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, αφού αυτά ανήλθαν σε 70 εκατ. ευρώ, όταν τον ίδιο μήνα το 2008 είχαν φθάσει τα 160 εκατ. ευρώ” καταλήγει η ανακοίνωση.

    

   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε