Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μελανά χρώματα για την οικονομία

Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην Ωρα της Οικονομίας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρωτοφανή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την δύσκολη κατάσταση της οικονομίας.

Για δημοσιονομικό εκτροχιασμό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου, ο οποίος όπως σημείωσε έφερε τη χώρα για δεύτερη φορά σε επιτήρηση και την οδηγεί σε ακόμα πιο αυστηρή επιτήρηση.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου αυτός ο εκτροχιασμός βάζει τη χώρα στη μαύρη λίστα των ξένων οίκων και την οδηγεί σε τιμωρία από τις αγορές, οι οποίες ζητούν υψηλότερα επιτόκια για να μας δανείζουν.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι οι ριζικές αλλαγές που απαιτείται να γίνουν δεν είναι υπόθεση ούτε πενήξντα ούτε εκατό ημερών και ούτε υπόθεση μόνο της κυβέρνησης και προανήγγειλε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καλέσε τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους σε έναν ευρύ διάλογο για όλα τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι αλλαγές θα αφορούν στο κράτος, τη φορολογία, τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, το αναπτυξιακό πρότυπο, την καταπολέμηση της διαφθοράς, το ασφαλιστικό, την παιδεία και την υγεία.

Δεν παρέλειψε επίσης να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως “δεν θα υιοθετήσουμε συνταγές, οι οποίες το μόνο αποτέλεσμα που θα είχαν είναι να βυθίσουν την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.

Έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και δοκιμασίας, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η χώρα μπορεί να βγει από αυτή την κατάσταση μέσως της πράσινης ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία

 

Αλμούνια: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χρεωκοπήσει

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε