Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέλος IIF : Στην Ελλάδα θα γίνει της ..Αργεντινής

Μέλος IIF : Στην Ελλάδα θα γίνει της ..Αργεντινής

Εκπρόσωπος επενδυτικών κεφαλαίων που ΜΕΤΕΧΕΙ στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα δηλώνει πως οι ευρωπαίοι πολιτικοί αυξάνουν τον κίνδυνο ναυαγίου.

Τις κινδυνολογικές δηλώσεις που είναι μεν μέρος του ”παζαριού” αλλά δείχνουν το κλίμα, έκανε σε εκδήλωση του Bloomberg, ο Χ.Χιούμες, ανώτατο στέλεχος του επενδυτικού κεφαλαίου ”Greylock Capital Management”.

”Αυτό που έγινε πρόσφατα μου θυμίζει την Αργεντική.Αν και ήμουν πολύ αισιόδοξος ότι δεν θα τραβάγαμε τον δρόμο της Αργεντινής, φαίνεται ότι προς τα εκεί οδεύουμε” δηλώνει ο Χ.Χιούμες, που ρίχνει τις ευθύνες στους πολιτικούς ότι δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους και για αυτό δεν κάνουν συγκεκριμένη πρόταση για το ύψος του επιτοκίου στα νέα ομόλογα.

”Δεν λένε ότι σας προτείνουμε 3,5%. Δεν το έχουμε αυτό” φέρεται να δηλώνει ο ίδιος στο Reuters, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη πως μία τόσο μικρή διαφορά επιτοκίου, κατά 50 μονάδες βάσης, δεν θα κάνει τεράστια διαφορά για την βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τον Χ.Χιούμες οι επόμενες ημέρες θα είναι κομβικές για την ελληνική κρίση, και πως τυχόν ”άτακτη” ελληνική χρεοκοπία θα επιδράσει πολύ αρνητικά στην ευρωζώνη.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε