Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέρκελ: “Δεν γινόταν αλλιώς”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η στάση της στο θέμα της Ελλάδας κατακρίθηκε ακόμη και από μέλη της ίδιας της κυβέρνησής της, αλλά η Άγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε των επιλογών της.

Όπως είπε μιλώντας στη γερμανική Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την έγκριση της βοήθειας της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ύψους 22,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, η απόφαση για την παροχή βοήθειας στην Αθήνα δε θα μπορούσε να έχει ληφθεί νωρίτερα.

“Μία απόφαση δεν θα μπορούσε να έχει ληφθεί χωρίς επαρκείς λεπτομέρειες για το σχέδιο περικοπών από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό θα οδηγούσε σε αυξημένες προσδοκίες ότι τα μέλη της ευρωζώνης που έχουν μεγάλα χρέη θα μπορούν να υπολογίζουν στη γενναία βοήθεια χωρίς να καταβάλουν τα ίδια προσπάθειες σύγκλισης”, εξήγησε η γερμανίδα καγκελάριος.

Το νομοσχέδιο πέρασε πάντως ένα σημαντικό εμπόδιο, καθώς εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έγκρισή του και από τη Βουλή, την Παρασκευή.

Ωστόσο το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό, εξακολουθεί να θεωρείται “μάλλον απίθανο” να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου, όπως εκτιμούν κομματικές πηγές. Το Αριστερό Κόμμα έχει ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, ενώ οι Πράσινοι εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των Χριστιανοδημοκρατών και των Ελευθέρων Δημοκρατών διασφαλίζει πάντως ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί εγκαίρως. “Σήμερα η Ευρώπη παρακολουθεί εμάς. Χωρίς εμάς δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση”, προειδοποίησε η Άγκελα Μέρκελ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε