Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μέρκελ: "Καμία βοήθεια σε χώρες που δεν μειώνουν το χρέος τους"

Μέρκελ: `Καμία βοήθεια σε χώρες που δεν μειώνουν το χρέος τους`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.08.2011 | 21:54
Πρώτη δημοσίευση: 29.08.2011 | 21:47

Η Μέρκελ τάχθηκε επίσης για άλλη μία φορά κατά της έκδοσης ευρωομολόγων.

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα σε προεκλογική της ομιλία ότι οι χώρες που δεν κάνουν τη δουλειά τους σχετικά με τη μείωση των χρεών τους δεν θα μπορούν να υπολογίζουν στην υποστήριξη από τις χώρες της ευρωζώνης.

Η Μέρκελ δήλωσε σε συγκέντρωση στο βορειοανατολικό κρατίδιο Μακλεμβούργο-Πομερανία ότι οι χώρες που είναι διατεθειμένες να κάνουν μια βιώσιμη και αξιόπιστη πορεία μακριά από τις πολιτικές της υπερχρέωσης μπορούν να υπολογίζουν στην αλληλεγγύη από άλλα κράτη της ευρωζώνης.

"Αλλά εκείνοι που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν θα λάβουν την υποστήριξη μας", δήλωσε η Μέρκελ στη συγκέντρωση της συντηρητικής Χριστιανο- Δημοκρατικής Ενωσης (CDU), στην πρωτεύουσα Σβέριν του κρατιδίου πριν από της εκλογές της Κυριακής.

Η Μέρκελ τάχθηκε επίσης για άλλη μία φορά κατά της έκδοσης ευρωομολόγων. Επέκρινε επίσης την αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), οι οποίοι ασκούν την εξουσία στο Μακλεμβούργο-Πομερανία, μαζί με τους Πράσινους για την υποστήριξή τους στην ιδέα των ευρωομολόγων.

Είπε ότι αυτό αψηφά την "κοινή λογική", το να προσπαθούμε να λύσουμε την κρίση του δημόσιου χρέους απλά τοποθετόντας τα χρέη όλων των κρατών σε σε ένα δοχείο.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο