Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέρκελ: Καμιά βοήθεια στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– ‘Ολη η Ευρώπη θέλει να μας βοηθήσει αλλα η Μέρκελ αρνείται κατηγορηματικά.
– Μπαρόζο: Να δώσει άμεσα η Ε.Ε. δάνειο στην Ελλάδα.
– Παπανδρέου:  Δεν θα αφήσω την Ελλάδα να καταρρεύσει.

Ακόμα και ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο λένε πια οτι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα. Η γερμανίδα καγκελάριος όμως Αγκελα Μέρκελ έχει “στυλώσει” τα πόδια και αρνείται οποιαδήποτε βοήθεια.

Αυτό κάνει τους υπόλοιπους ευρωπαίους να προσπαθούν κάθε μέρα να επινοήσουν κι ένα νέο σχέδιο. Το τελευταίο είναι να υπάρξει διμερής χρηματοδότηση απο τα κράτη- μέλη της ευρωζώνης, να δώσουν δηλαδή δάνεια στην Ελλάδα. Η Μέρκελ όμως αρνείται και αυτό το σενάριο. Την Κυριακή συνεδριάζει ο Κυβερνητικός Συνασπισμός όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις σε ότι αφορά τη στάση που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, στις 25 Μαρτίου και η Μέρκελ έχει ήδη διαμυνήσει στους συνεργάτες της οτι θα επιμείνει στη σκληρή της στάση για μή χρηματοδότηση απο την Ε.Ε.
 
Κι όλα αυτά γίνονται γιατί η γερμανίδα καγκελάριος θεωρεί οτι αν βοηθήσει την Ελλάδα, τόσο στις επερχόμενες  τοπικές εκλογές, όσο και στις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου θα εχει μεγάλες απώλειες.

 
“Δεν πρόκειται να αφήσω την Ελλάδα να καταρρεύσει”

“Βρισκόμαστε υπό την επιτήρηση της Ευρώπης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ λόγω των εγκληματικών πολιτικών της ΝΔ” δήλωσε ο πρωθυπουργός, απο το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει η χώρα “αν δεν παίρναμε τα μέτρα που πήραμε, θα μας επέβαλλαν τα συμβούλια υπουργών της ΕΕ μέτρα επί 26”.

 
“Η Ελλάδα έχει ισχυρή και αποφασισμένη κυβέρνηση και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να μην χρεοκοπήσει η χώρα” ανέφερε. “Έχουμε λαό θαρραλέο απέναντι στην εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε με τους κερδοσκόπους και τους καλοθελητές” σημείωσε.
 
“Δεν ζητάμε από κανέναν να πληρώσει τα δικά μας λάθη και τα δικά μας χρέη. Θα τα διορθώσουμε μόνοι μας. Ζητάμε όμως πολιτική στήριξη εναντίον όσων κερδοσκοπούν εις βάρος μας” τόνισε ο κ. Παπανδρέου. “Ως πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να αφήσω την Ελλάδα να καταρρεύσει” υπογράμμισε.
 
Ο πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα προς το εσωτερικό της παράταξης, καλώντας τα μέλη του κόμματος συνολικά να υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση “για να σωθεί η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία”, όπως είπε.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ως προς το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι αν στην πράξη διαπιστωθούν “υπερβολές ή αδικίες”, θα διορθωθεί “προς το καλύτερο και προς το συμφέρον όλων”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε