Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέρκελ: Μην περιμένετε λύσεις από τη Σύνοδο Κορυφής

ΦΩΤΟ REUTERS

«Δε θα υποχωρήσω. Αυτό που χρειάζεται είναι πρόσθετα μέτρα, όχι κάποιο μεγάλο βήμα που θα επέλυνε όλα τα προβλήματα» είπε η Άνγκελα Μέρκελ και έστειλε το… μήνυμα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Αν κάτι δεν περιμένει η Άνγκελα Μέρκελ από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης είναι μια οριστική λύση για την ελληνική κρίση χρέους. “Χρειάζονται κι άλλα μέτρα, όχι ένα μεγάλο βήμα που θα λύσει τα προβλήματα”, είπε!

Για την καγκελάριο της Γερμανίας, η συνάντηση των ηγετών των κρατών μελών της ευρωζώνης είναι το πρώτο και όχι το τελευταίο βήμα πριν από τη λύση.

«Υπάρχουν και άλλα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν και δεν θα υπάρξει κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα το οποίο θα επιλύσει όλα τα προβλήματα», δήλωσε η Μέρκελ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, από το Ανόβερο.

«Όσοι λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους την πολιτική υπευθυνότητα, γνωρίζουν ότι την Πέμπτη δε θα σημειωθεί ένα σημαντικό βήμα», επεσήμανε και δεν ξέχασε να “πετάξει” και το καρφάκι της σε όσους της ασκούν, τελευταία, σκληρή κριτική: «ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες…», είπε.

«Υπάρχει στην Ευρώπη μια ισχυρή επιθυμία να γίνει ένα μεγάλο βήμα, ένα οριστικό βήμα, κατά προτίμηση θεαματικό, για να δοθεί ένα τέλος στην κερδοσκοπία που συνεχίζεται επί ένα χρόνο», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Θα μπορούσα να πω λέξεις όπως αναδιάρθρωση του χρέους, ευρω-ομόλογα, ένωση μεταφοράς κεφαλαίων. . . και αυτό θα έδινε την εντύπωση ότι το θέμα ‘Ελλάδα’, το θέμα ‘ευρώ’ θα μπορούσαν στη συνέχεια να πάνε στην άκρη».

Αλλά παρότι είπε ότι η επιθυμία αυτή είναι «ανθρώπινη», τόνισε πως «δεν προτίθεμαι να υποχωρήσω, η γερμανική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει». Αυτό που χρειάζεται είναι «πρόσθετα μέτρα, όχι κάποιο μεγάλο βήμα που θα επέλυνε όλα τα προβλήματα».

Η Γερμανίδα καγκελάριος στάθηκε στην ανάγκη τόνωσης της ανταγωνιστικότητας και μείωσης του δημόσιου χρέους, που όπως είπε αποτελούν τις ρίζες του προβλήματος των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. «Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πολλά στάδια», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διέρρευσαν όλα τα σενάρια για την Ελλάδα – ‘Εγγραφο – αποκάλυψη από το Reuters

Διχασμένη η ΕΚΤ για την ελληνική κρίση – Στο τραπέζι ξανά η μερική στάση πληρωμών

Ε.Βενιζέλος: “Δεν δεχθήκαμε ποτέ τη λύση selective default”

Τρισέ: Επιλεκτική ή όχι η χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να αποφευχθεί!

Κι άλλα σενάρια για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε