Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέρκελ: θα πάρετε τα χρήματα μόνο όταν εκπληρωθούν οι όροι

Μέρκελ: θα πάρετε τα χρήματα μόνο όταν εκπληρωθούν οι όροι

 Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα την πρόθεση της κυβέρνησής της να συνεισφέρει στο

πακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, όταν η Αθήνα συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα αυστηρών δημοσιονομικών περικοπών. 
    “Η Γερμανία θα βοηθήσει μόλις πληρούνται οι όροι”, δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Η οικονομική βοήθεια που θα χορηγηθεί στην Ελλάδα θα εξαρτάται από την πορεία μείωσης του δημοσιονομικού
ελλείμματος της χώρας, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος της ΕΕ για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει διμερή δάνεια από κράτη – μέλη της ευρωζώνης και «θα εξαρτάται από τη δημοσιονομική προσαρμογή» της χώρας, ανέφερε ο Ρεν, χωρίς να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες του σχεδίου.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στην επόμενη συνάντησή μας, που θα είναι σύντομα, θα σας πω όλες τις λεπτομέρειες», ανέφερε.

Αλμούνια: καθυστερήσαμε! 

  Ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίμ Αλμούνια έκανε σήμερα λόγο για έλλειψη προετοιμασίας και για βραδύτητα αντίδρασης των ευρωπαϊκών θεσμών απέναντι στην κρίση που δημιουργήθηκε με αφορμή τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα της Ελλάδας.

    “Δεν υπήρξαμε επαρκώς προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κρίση”, είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό της Ισπανίας Cadena Ser.

    Από την αρχή του έτους η Ευρωπαϊκή Ενωση αντέδρασε “παίρνοντας την μπάλα και αλλάζοντας πάσες, αλλά χωρίς να βάλει γκολ”, τόνισε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε