Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μέρκελ:”Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους”

ΦΩΤΟ REUTERS

“Ειδική περίπτωση για την ευρωζώνη η Ελλάδα”, είπε η γερμανίδα καγκελάριος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να είναι έτοιμες για μια πιο ενσωματωμένη δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη.

«Είμαι πεπεισμένη ότι μόνο πολιτικές λύσεις μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα», δήλωσε η Μέρκελ σε εκδήλωση στο Βερολίνο, σημειώνοντας ότι η ευρωζώνη έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης.

Παράλληλα, δεν έκρυψε ότι είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο να αναλάβει η ΕΚΤ μεγαλύτερο ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Αν οι πολιτικοί πιστεύουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να λύσει την κρίση στην ευρωζώνη, τότε κάνουν λάθος», είπε και πρόσθεσε πως ότι ακόμη και αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναλάμβανε τον ρόλο «δανειστή ανάγκης», δε θα έδινε τέλος στην κρίση.

Ζήτησε δε πολιτική ευαισθησία από όλους για να μειωθούν οι εντάσεις που έκαναν την… εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ηγέτες κρατών μελών της ευρωζώνης κι εκείνους χωρών που δεν έχουν μπει στη νομισματική ένωση. Μάλλον είχε στο μυαλό της τον… σύμμαχο της, Νικόλα Σαρκοζί και τον καυγά του με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράιχενμπαχ: Μπανανία η Ελλάδα – “Πουλήστε δρόμους, Ηλιο και σκουπίδια”

Πιέζουν για επαχθέστερο “κούρεμα” μέσω της 6ης δόσης!

 

Σαρκοζί σε Κάμερον: Για το ευρώ, βούλωστο!

Η Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού – Ο Σαρκοζί δε μπορεί να “νικήσει” τη Μέρκελ και ξεσπάει σε Κάμερον-Μπερλουσκόνι

Πως ο Μπερλουσκόνι προκαλεί… αμηχανία σε Μέρκελ-Σαρκοζί (VIDEO)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε