Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μέρκελ:''Βλέπω αποτελέσματα στην Ελλάδα''

Μέρκελ:''Βλέπω αποτελέσματα στην Ελλάδα''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.10.2012 | 15:23
Πρώτη δημοσίευση: 27.10.2012 | 14:17

"Οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, και Ισπανία", δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

''Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, παρότι επώδυνες, αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα σε κάποιες χώρες, π.χ. στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, αλλά και στην Ελλάδα και την Ισπανία'', σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό της μήνυμα (podcast) που μεταδόθηκε σήμερα.

''Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να προωθεί τη δημοσιονομική σταθερότητα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη'', τόνισε η κ. Μέρκελ και αναφέρθηκε ειδικά στην Ιρλανδία, η οποία,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας, θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε αναλυτικά για την ετήσια συνάντησή της με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, Διεθνής Οργανισμός Εργασίας), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο την Τρίτη, αναδεικνύοντας την ανάγκη, «στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον», ο ρόλος των διεθνών οργανισμών να ενισχυθεί. Τόνισε δε, ότι κεντρικό θέμα της συνάντησης θα είναι η μεγαλύτερη ρύθμιση των διεθνών αγορών, επί της οποίας, αν και έχει σημειωθεί, όπως είπε, ήδη πρόοδος, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, στην κατεύθυνση της ευρύτερης δυνατής εφαρμογής της.

Διαβάστε επίσης :

   Διαδώστε αυτό το άρθρο