Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Μέσα'' μπήκε το 2010 για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια η «Πίτσος»

''Μέσα'' μπήκε το 2010 για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια η «Πίτσος»
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.04.2011 | 17:54
Πρώτη δημοσίευση: 28.04.2011 | 14:35

Ζημιά, για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια, παρουσίασε το 2010 η γερμανικών κεφαλαίων βιομηχανία ψυγείων και ηλεκτρικών συσκευών BSH Οικιακές Συσκευές, η οποία είναι η μεγαλύτερη του τομέα της στην Ελλάδα και είναι γνωστή με το εμπορικό σήμα «Πίτσος».

Η BSH Οικιακές Συσκευές, που διαθέτει βιομηχανική μονάδα στην Αττική παράγει συσκευές με διάφορα σήματα, μεταξύ αυτών και με τα σήματα Siemens, Bosch, των ομώνυμων διεθνών εταιρειών που ελέγχουν το μετοχικό της κεφάλαιο.
 
Mεγάλο μέρος της παραγωγής της επιχείρησης, συνήθως περί το 45%, διατίθεται στη Γαλλία, την Αλβανία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Δανία, την Ελβετία και άλλες χώρες.
 
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδά της τον περασμένο χρόνο περιορίστηκαν στα 242,75 εκατ. ευρώ, από 263,36 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας έτσι μείωση κατά 7,8% σε ποσοστό και κατά 20,61 εκατ. ευρώ σε αξία.
 
Τα λειτουργικά κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων συμπιέστηκαν στο επίπεδο των 12,55 εκατ. ευρώ, από 20,26 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, δηλαδή -38,1%.
 
Η μεγάλη μείωση οφείλεται, πέρα από την πτώση των εσόδων και των μεικτών κερδών, στην αύξηση των εξόδων διοικητικής λειτουργίας, ερευνών και ανάπτυξης και των εξόδων λειτουργίας διαθέσεως σε 59,61 εκατ. ευρώ από 55,43 εκατ. ευρώ το 2009, δηλαδή κατά 7,5%.
 
Η BSH Οικιακές Συσκευές, η οποία απασχολεί 830 εργαζομένους, κατέγραψε ζημιά προ φόρων 1,85 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ την προηγούμενη οικονομική χρήση είχε καταγράψει κέρδη 12,06 εκατ.ευρώ. Μετά τον συνυπολογισμό των φόρων της χρήσης, ύψους 2,69 εκατ. ευρώ, η καθαρή ζημιά ανήλθε σε 4,54 εκατ. ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματά της επιβαρύνθηκαν, μεταξύ άλλων, από προβλέψεις για έκτακτους κινδύνους, ποσού 10,91 εκατ. Ευρώ.
 
Πάντως η χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας παραμένει ισχυρή, με τα ίδια κεφάλαια 54,07 εκατ. ευρώ να αντιστοιχούν στο 39,8% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων 135,80 εκατ. Ευρώ ενώ ο τραπεζικός δανεισμός έχει από ετών μηδενισθεί.
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τρόλαρε την κόκκινη κάρτα με... σκορδαλιά ο Τζαβέλλας! [pic] Τρόλαρε την κόκκινη κάρτα με... σκορδαλιά ο Τζαβέλλας! [pic]
  2. Ιερέας μετέτρεψε εκκλησία, σε μπυραρία! [vid] Ιερέας μετέτρεψε εκκλησία, σε μπυραρία! [vid]
  3. Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο οδηγός που προσπάθησε να παρασύρει πεζούς στην Αμβέρσα Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο οδηγός που προσπάθησε να παρασύρει πεζούς στην Αμβέρσα
  4. Μεθυσμένος και όχι τρομοκράτης ο... τρελός οδηγός στην Αμβέρσα; Μεθυσμένος και όχι τρομοκράτης ο... τρελός οδηγός στην Αμβέρσα;
  5. Νεο επεισόδιο όπως του Λονδίνου στην Αμβέρσα! Συνελήφθη ο δράστης! Νεο επεισόδιο όπως του Λονδίνου στην Αμβέρσα! Συνελήφθη ο δράστης!
  6. Τεστ γνώσεων! Πόσο καλά ξέρει ο Ζέκα την Ελλάδα; [vid] Τεστ γνώσεων! Πόσο καλά ξέρει ο Ζέκα την Ελλάδα; [vid]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook