Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις για τα κλειστά επαγγέλματα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με στόχο να είναι έτοιμος ο νόμος το φθινόπωρο, μετά το Πάσχα θα συγκροτηθεί διυπουργική για να εξετάσει το ζήτημα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, η διυπουργική θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους, με στόχο «το φθινόπωρο να έχουμε έτοιμη την σχετική νομοθετική παρέμβαση», επεσήμανε ο υφυπουργός κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που ενσωματώνει την ευρωπαϊκή για τις υπηρεσίες εσωτερικής αγοράς – της πρώην «Οδηγίας Μπολκενστάιν»- στο Εθνικό δίκαιο. 

Στη συζήτηση κυριάρχησαν η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και οι κίνδυνοι από την εφαρμογή της Οδηγίας, η οποία διευκολύνει την εγκατάσταση αλλοδαπών φυσικών και νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών. 

Προηγουμένως, ο εισηγητής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επισημάνει πως η Οδηγία (την οποία υπερψηφίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) εξαιρεί πολύ σημαντικούς τομείς υπηρεσιών από το άνοιγμά τους στις αγορές και πως δεν απελευθερώνει τα κλειστά επαγγέλματα. 

«Πρέπει να δούμε το πώς συγκεκριμένες ομάδες πίεσης καταφέρνουν να εξασφαλίζουν συγκεκριμένα προνόμια, που σε μία κατάσταση κρίσης, όπως αυτή που βιώνει η ελληνική οικονομία, θα πρέπει με θάρρος να επανεξεταστούν», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε