Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μετατίθεται για την 1η Δεκεμβρίου η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων

Μετατίθεται για την 1η Δεκεμβρίου η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων

 Μετατίθεται για την 1η Δεκεμβρίου, η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, η μετάθεση της ημερομηνίας οφείλεται στον νέο σχεδιασμό, που προβλέπει τη διαμόρφωση διαδικτυακής εφαρμογής, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010.

Επιπλέον, θα παρέχονται βοηθήματα χαρτών, ώστε να ενημερώνεται απευθείας η μερίδα τους για το 2011. Με την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Ε9, αναφέρει η ΓΓΠΣ, διευκολύνεται η άμεση, εύχρηστη και γρήγορη ενημέρωση της περιουσιακής εικόνας τού κάθε φορολογούμενου, χωρίς το κόστος, τα λάθη και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η χειρόγραφη υποβολή των δηλώσεων.

Σημειώνεται, ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η ηλεκτρονική υπηρεσία θα ξεκινούσε από την 1η Σεπτεμβρίου και θα παρέμενε ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Υποχρεωμένοι να υποβάλλουν εφέτος δήλωση Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολή το 2010 στην ακίνητη περιουσία ή την οικογενειακή τους κατάσταση. Στην περίπτωση γάμου, υποβάλλεται Ε9 μόνον εφόσον η σύζυγος έχει κάποιο εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε