Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 8 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μέτρα για να διορθωθούν οι ανισότητες ζητά η Κομισιόν

Μέτρα για να διορθωθούν οι ανισότητες ζητά η Κομισιόν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.03.2010 | 17:11
Πρώτη δημοσίευση: 31.03.2010 | 17:11

Η χώρα μας ανήκει σε ειδική κατηγορία καθώς συνδυάζει υψηλές και χρόνιες δημοσιονομικές ανισορροπίες.

Την ανάγκη διόρθωσης των ανισοτήτων οι οποίες παρουσίασαν επιδείνωση λόγω της οικονομικής κρίσης κυρίως στις χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος, υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τριμηνιαία έκθεσή της για την κατάσταση της ευρωζώνης, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα, η Επιτροπή αναφέρει ότι η χώρα μας ανήκει σε ειδική κατηγορία καθώς συνδυάζει υψηλές και χρόνιες δημοσιονομικές ανισορροπίες και παρατεταμένες απώλειες ανταγωνιστικότητας. 

Η Επιτροπή σημειώνει παράλληλα ότι «η πρόσφατη εμπειρία της Ιρλανδίας και της Ελλάδας αποδεικνύουν ότι αποφασιστική δράση στον τομέα των μισθών του δημοσίου διευκολύνει τη συνολική προσαρμογή για την ανταγωνιστικότητα».

Στη συνέχεια η Επιτροπή αφού επισημαίνει ότι απαιτούνται σημαντικές δράσεις τονίζει ότι τα μέτρα που λήφθηκαν από την Ελλάδα στις 3 Μαρτίου έτυχαν θετικής υποδοχής από το Eurogroup και το Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ. 

Τα μέτρα αυτά , σύμφωνα με την Επιτροπή, αναμένεται να συμβάλουν στην ενίσχυση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της απαιτούμενης προσαρμογής στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας. Η Επιτροπή υπογραμμίζει τέλος ότι η πρόσφατη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για την ελληνική οικονομία θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για λιγότερες εντάσεις στις αγορές.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook