Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μέτρα για να διορθωθούν οι ανισότητες ζητά η Κομισιόν

Μέτρα για να διορθωθούν οι ανισότητες ζητά η Κομισιόν

Η χώρα μας ανήκει σε ειδική κατηγορία καθώς συνδυάζει υψηλές και χρόνιες δημοσιονομικές ανισορροπίες.

Την ανάγκη διόρθωσης των ανισοτήτων οι οποίες παρουσίασαν επιδείνωση λόγω της οικονομικής κρίσης κυρίως στις χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος, υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τριμηνιαία έκθεσή της για την κατάσταση της ευρωζώνης, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα, η Επιτροπή αναφέρει ότι η χώρα μας ανήκει σε ειδική κατηγορία καθώς συνδυάζει υψηλές και χρόνιες δημοσιονομικές ανισορροπίες και παρατεταμένες απώλειες ανταγωνιστικότητας. 

Η Επιτροπή σημειώνει παράλληλα ότι «η πρόσφατη εμπειρία της Ιρλανδίας και της Ελλάδας αποδεικνύουν ότι αποφασιστική δράση στον τομέα των μισθών του δημοσίου διευκολύνει τη συνολική προσαρμογή για την ανταγωνιστικότητα».

Στη συνέχεια η Επιτροπή αφού επισημαίνει ότι απαιτούνται σημαντικές δράσεις τονίζει ότι τα μέτρα που λήφθηκαν από την Ελλάδα στις 3 Μαρτίου έτυχαν θετικής υποδοχής από το Eurogroup και το Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ. 

Τα μέτρα αυτά , σύμφωνα με την Επιτροπή, αναμένεται να συμβάλουν στην ενίσχυση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της απαιτούμενης προσαρμογής στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας. Η Επιτροπή υπογραμμίζει τέλος ότι η πρόσφατη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για την ελληνική οικονομία θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για λιγότερες εντάσεις στις αγορές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε