Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Μέτρα και πάλι μέτρα

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Ολι Ρεν με τον υπουργό οικονομικών (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Ολι Ρεν με τον υπουργό οικονομικών (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Μόνο με περισσότερα μέτρα θα μπορέσει η Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμα κατά 4%, “αλλιώς”…

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τα οικονομικά έδωσε συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις που είχε με την πολιτική ηγεσία του τόπου και πλήθος υπουργών, λέγοντας πως ήρθε για να μπορεί να έχει την ευκαιρία να μιλήσει απευθείας στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Ρεν δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα στην προσπάθειά της να υπερβεί τις οικονομικές δυσκολίες και αυτή η προσπάθεια έχει μεγάλη σημασία, καθώς όπως είπε τα δημόσια οικονομικά πρέπει να μπουν σε μία τάξη βιώσιμη όμως.

Όπως ανέφερε στις συναντήσεις που είχε διαπίστωσε ισχυηρή αποφασιστικότητα να διορθωθούν τα δημοσιονομικά της χώρας και πως τα μέτρα του Προγράμματος αλλά και τα επιπλέον μέτρα που του ανακοίνωσε ο έλληνας πρωθυπουργός είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, ο κ. Ρεν ήταν κατηγορηματικός ότι θα χρειαστούν οπωσδήποτε και επιπρόσθετα μέτρα, προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει τη μείωση του ελλείμματος κατά 4% και αποσαφήνισε ότι θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να ανακοινώσει το συντομότερο δυνατό τα επιπλέον αυτά μέτρα.

Μάλιστα, ο κ. Ρεν κάλεσε τον ελληνικό λαό να υποστηρίξει αυτά τα μέτρα, καθώς όπως είπε με αυτά τα μέτρα η Ελλάδα θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη της στην Ευρώπη, αφήνοντας όμως και σαφές μήνυμα λέγοντας πως “είτε θα ελέγξετε το χρέος σας είτε αυτό θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα”.

Ο κ. Ρεν κατέληξε λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα και τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για βιώσιμες λύσεις.

“Ήλθα γιά να ενθαρρύνω την κυβέρνηση να πάρει νέα… μέτρα γιά να πετύχει τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας. Αυτό θα συμβάλλει στην ευημερία της οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών”,δήλωσε ο επίτροπος Όλι Ρεν, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών. Ο κ.Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί γιά την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει.

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο αρμόδιο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της ΕΕ Ολι Ρεν,  η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Κατσέλη, με τον επίτροπο συζητήθηκε το σύνολο των μέτρων που αφορούν τη στήριξη της αγοράς και την αναθέρμανση της οικονομίας.

Η κ. Κατσέλη ενημέρωσε τον κ. Ρεν για τις βασικές πολιτικές όπως για παράδειγμα για την προβλεπόμενη δαπάνη των 10,3 δισ. ευρώ του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για την πορεία του εθνικού στρατηγικού πλαισίου αναφοράς (2007-2013) η απορρόφηση του οποίου βρίσκεται στο 6% και αναμένεται να ξεπεράσει το 15% το 2010.

Ο κ. Ρεν εν συνεχεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό επί 40 λεπτά, αλλά δεν έγιναν δηλώσεις και τώρα βρίσκεται σε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επίτροπος θα ακούσει από τα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τα νέα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να εξασφαλιστούν τα επιπλέον 5 δισεκατομμύρια που ζήτησαν οι ελεγκτές.

Όλα δείχνουν ότι αυτά δεν είναι άλλα από την αύξηση Φ.Π.Α. και των φόρων σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα αλλά και την επιπλέον μείωση των επιδομάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε