Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μέχρι και ελεγχόμενη πτώχευση χώρας προτείνει η Μέρκελ

Μέχρι και ελεγχόμενη πτώχευση χώρας προτείνει η Μέρκελ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.05.2010 | 20:52
Πρώτη δημοσίευση: 20.05.2010 | 20:52

Η Γερμανία σκοπεύει να ζητήσει σκληρά μέτρα για όσες χώρες δεν πειθαρχούν στους δημοσιονομικούς κανόνες.

Η δημοσιονομική πειθαρχία στην ευρωζώνη αναμένεται να τεθεί την Παρασκευή στην πρώτη συνάντηση της “Ομάδας Δράσης που συγκάλεσε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπέι. 

Σε αυτή τη συνάντηση η Γερμανία αναμένεται να επαναλάβει τις προτάσεις για κυρώσεις σοκ σε περίπτωση που μία χώρα δεν πειθαρχήσει με τους δημοσιονομικούς κανόνες. Συγκεκριμένα, η Γερμανία θα προτείνει ακόμα και ελεγχόμενη πτώχευση μιας χώρας του ευρώ αλλά και προσωρινή ή και μόνιμη περικοπή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για τις χώρες που παραβιάζουν συστηματικά τους κανόνες το Συμφώνου Σταθερότητας. 

Παράλληλα, η Γερμανία αναμένεται να ζητήσει την απώλεια του δικαιώματος ψήφου στα Συμβούλια υπουργών για ένα χρόνο. Ωστόσο, αυτό το θέμα απαιτεί αλλαγή της Συνθήκης της Λισσαβώνας, κάτι στο οποίο αντιτίθενται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Τέλος, η Γερμανία προτείνει οι χώρες της ευρωζώνης να ακολουθήσουν το δικό της παράδειγμα και να κατοχυρώσουν με νόμο τα ανώτατα όρια στα δημοσιονομικά τους ελλείμματα. 

Σε μερικά από αυτά τα μέτρα αντιδρά η Γαλλία, η οποία θεωρεί πως οι κινήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids] Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids]
  2. Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά
  3. Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup! Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup!
  4. Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»! Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»!
  5. Αξιολόγηση: Συμφωνία... το Μάιο! Τί σημαίνει η  μετακόμιση  από το Χίλτον στις Βρυξέλλες Αξιολόγηση: Συμφωνία... το Μάιο! Τί σημαίνει η "μετακόμιση" από το Χίλτον στις Βρυξέλλες
  6. Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο... χθες! Η ανακοίνωση του Eurogroup Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο... χθες! Η ανακοίνωση του Eurogroup
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook