Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

Μέχρι και ελεγχόμενη πτώχευση χώρας προτείνει η Μέρκελ

Μέχρι και ελεγχόμενη πτώχευση χώρας προτείνει η Μέρκελ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.05.2010 | 20:52
Πρώτη δημοσίευση: 20.05.2010 | 20:52

Η Γερμανία σκοπεύει να ζητήσει σκληρά μέτρα για όσες χώρες δεν πειθαρχούν στους δημοσιονομικούς κανόνες.

Η δημοσιονομική πειθαρχία στην ευρωζώνη αναμένεται να τεθεί την Παρασκευή στην πρώτη συνάντηση της “Ομάδας Δράσης που συγκάλεσε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπέι. 

Σε αυτή τη συνάντηση η Γερμανία αναμένεται να επαναλάβει τις προτάσεις για κυρώσεις σοκ σε περίπτωση που μία χώρα δεν πειθαρχήσει με τους δημοσιονομικούς κανόνες. Συγκεκριμένα, η Γερμανία θα προτείνει ακόμα και ελεγχόμενη πτώχευση μιας χώρας του ευρώ αλλά και προσωρινή ή και μόνιμη περικοπή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για τις χώρες που παραβιάζουν συστηματικά τους κανόνες το Συμφώνου Σταθερότητας. 

Παράλληλα, η Γερμανία αναμένεται να ζητήσει την απώλεια του δικαιώματος ψήφου στα Συμβούλια υπουργών για ένα χρόνο. Ωστόσο, αυτό το θέμα απαιτεί αλλαγή της Συνθήκης της Λισσαβώνας, κάτι στο οποίο αντιτίθενται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Τέλος, η Γερμανία προτείνει οι χώρες της ευρωζώνης να ακολουθήσουν το δικό της παράδειγμα και να κατοχυρώσουν με νόμο τα ανώτατα όρια στα δημοσιονομικά τους ελλείμματα. 

Σε μερικά από αυτά τα μέτρα αντιδρά η Γαλλία, η οποία θεωρεί πως οι κινήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook