Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέχρι τις 2 Αυγούστου θα αντέξει η οικονομία των ΗΠΑ

Μέχρι τις 2 Αυγούστου θα αντέξει η οικονομία των ΗΠΑ

Συνεπώς, το υπουργείο πρόκειται να αναστείλει από την Παρασκευή την έκδοση ορισμένων από τους τίτλους που φιλοδοξούν να ανακουφίσουν τα δημόσια οικονομικά των Ομόσπονδων Πολιτειών.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε σήμερα πως το απώτατο όριο για το δημόσιο χρέος που έθεσε το Κογκρέσο θα επιτευχθεί στις 16 Μαΐου και εκτίμησε πως θα κατορθώσει να επιβραδύνει για έτι περισσότερο, έως τις 2 Αυγούστου, την ημερομηνία που το κράτος δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει ορισμένες από τις υποχρεώσεις του, εάν δεν επεκταθεί η ‘οροφή’ του ελλείμματος.

«Καθώς όπως όλα μαρτυρούν το Κογκρέσο δεν πρόκειται να δράσει έως τις 16 Μαΐου, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να αρχίσει να θέτει σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα από αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να κερδίσει χρόνο», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Τίμοθι Γκάιτνερ, σε επιστολή του που απευθύνει στα σημαντικότερα πολιτικά στελέχη στο Καπιτώλιο.

Συνεπώς, το υπουργείο πρόκειται να αναστείλει από την Παρασκευή την έκδοση ορισμένων από τους τίτλους που φιλοδοξούν να ανακουφίσουν τα δημόσια οικονομικά των Ομόσπονδων Πολιτειών και τις τοπικές κοινότητες.

Το υπουργείο είχε ανακοινώσει στις αρχές Απριλίου πως το απώτατο όριο του δημοσίου χρέους που είχε υποβληθεί για έγκριση στο Κογκρέσο (14,29 τρισ. δολάρια) θα έχει επιτευχθεί στις 16 Μαΐου και πως θα του ήταν δυνατό να ικανοποιήσει τις κρατικές υποχρεώσεις έως τις 8 Ιουλίου, χάρις σε ορισμένο αριθμό από έκτακτα μέτρα.

Λαμβανομένων υπ’ όψιν των αυστηρότερων, από το προβλεπόμενο, φορολογικών μέτρων, η κυβέρνηση εκτιμά πως πλέον μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της έως τις 2 Αυγούστου, αλλά όχι όμως πέραν αυτής της ημερομηνίας, τόνισε ο Γκάιτνερ.

Το αμερικανικό υπουργείο παραμένει πεπεισμένο πως το Κογκρέσο θα κατορθώσει να καταλήξει σε μία συμφωνία που θα του επιτρέψει να αυξήσει το απώτατο όριο του χρέους από της ημερομηνίας αυτής και στο εξής, τόνισε στους δημοσιογράφους στέλεχος του υπουργείου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε