Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μικρές διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ δολαρίου

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3435 δολάρια.

Mικρές διακυμάνσεις παρουσίασε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3387 δολάρια από το επίπεδο των 1,3391 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στην αγορά επικρατεί κλίμα αναμονής εν όψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. Σήμερα παρέμβαση επιχείρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Zαν Κλώντ Τρισέ ο οποίος κάλεσε τις Κυβερνήσεις να εξαντλήσουν την ελαστικότητα τους και να επεκτείνουν την οπλοστάσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ πιέζει τους ευρωπαίους ηγέτες καταρχήν να αυξήσουν το ποσό που έχει διατεθεί για Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αλλά και ενδεχομένως να δοθεί το πράσινο φως στο Ταμείο προκειμένου να αγοράσει απευθείας κρατικά ομόλογα. Το εν λόγω ταμείο έχει προικοδοτηθεί από την Ε.Ε με 450 δις.ευρώ έως το 2013, ενώ αλλά περίπου 300 δις.ευρώ θα κληθεί να καταβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε και σήμερα στα 2 εκατ . ευρώ τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν εντολές πώλησης .

Πρόκειται για μία μόνο εντολή η οποία αφορούσε το πενταετές ομόλογο λήξεως 20,08,15. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 8,81% από 8,27% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 11,79% από 11,73% χθες έναντι 2,98% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,53% στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,40% στο εξάμηνο στο 1,25% το τρίμηνο στο 1,02% και ο μήνας στο 0,81% από 0,82%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε