Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μικρή ανάκαμψη για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Μικρή ανάκαμψη για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3063 δολάρια από το επίπεδο των 1,3025 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3035 δολάρια.

Οι εξελίξεις στην Ισπανία φαίνεται ότι αποτελούν βαρόμετρο στην αγορά συναλλάγματος για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. Η ενίσχυση της πλειοψηφούσας παράταξης του πρωθυπουργού Μ. Ραχοι στο τοπικό κοινοβούλιο της αυτόνομης περιοχής της Γαλικίας, εκλαμβάνεται από τους αναλυτές ως δικαίωση του προγράμματος λιτότητας που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Αντίθετα, η εκτίμηση της Moody’s για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στις πιο αδύναμες χώρες της ζώνης του ευρώ η ενιαία τραπεζική εποπτεία (η οποία όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές θα οδηγήσει στην τραπεζική ενοποίηση) που αποφασίστηκε στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, προκάλεσε περιορισμένες πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 22 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 6 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε περαιτέρω στο 16,37% από 17,04 % στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,62% να διαμορφωθεί στο 14,75% από 15,36% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,64%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,52%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,40% από 0,41%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,20%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,11%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε