Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μικρή ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου

Μικρή ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2570 δολάρια, ενώ στη διάρκεια της ημέρας είχε υποχωρήσει στα 1,2516 δολάρια.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2557 δολάρια.

Οι επενδυτές αμφιταλαντεύονται καθώς τα μηνύματα από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε δεν ήταν ξεκάθαρα αναφορικά με τις προθέσεις των ευρωπαίων ηγετών σχετικά με το πακέτο μέτρων που θα πρέπει να οριστικοποιήσουν στην επόμενη Σύνοδο του Ιουνίου για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ήδη η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε για μία ακόμη φορά ανοικτά την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο έκδοσης κοινών ομολόγων (ευρωομόλογα).

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε σήμερα περαιτέρω ξεπερνώντας το 30% (30,46%) από 29,79% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,39 % να διευρυνθεί στο 29,01% από 28,41% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,25%, στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε στο 1,10% από 1,11% χθες, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,96%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,68% ενώ στο μήνα παρέμεινε στο 0,39%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε