Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου

Μικρή ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.05.2012 | 23:26

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2745 δολάρια από το επίπεδο των 1,2731 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2750 δολάρια.

Οι αγορές φαίνεται να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου. Ωστόσο στην αγορά των παραγωγών ο αριθμός των συμβολαίων τα οποία "στοιχηματίζουν" στην πτώση του ευρώ έχει αυξηθεί στη διάρκεια του τελευταίου μήνα. Σύμφωνα με αυτά η αγορά προεξοφλεί ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα πλήξει την συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ. Πάντως το κλίμα στις αγορές παραμένει τεταμένο. Είναι ενδεικτικό ότι οι αποδόσεις των Ισπανικών 10ετών ομολόγων έχουν φθάσει το 6,5%, προσεγγίζοντας το 7% το οποίο αποτελεί, "ψυχολογικό όριο" καθώς Ελλάδα, Ιρλανδία, και Πορτογαλία οδηγήθηκαν στο ΔΝΤ όταν οι αποδόσεις των ομολόγων τους άγγιξαν το επίπεδο αυτό.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 28,72% από 29,05 την Παρασκευή με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,44 % να υποχωρήσει στο 27,28% από 28,63% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,26%, στη διάρκεια των 9 μηνών παρέμεινε στο 1,12%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,97%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,68%, ενώ στο μήνα παρέμεινε στο 0,39%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο