Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μικρή αύξηση της ζήτησης για τα προιόντα της ΕΛΒΑΛ το πρώτο τρίμηνο

Μικρή αύξηση της ζήτησης για τα προιόντα της ΕΛΒΑΛ το πρώτο τρίμηνο

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίστηκε η διοίκηση της ΕΛΒΑΛ σχετικά με την πορεία της εταιρείας

για το 2010 μετά τις δύσκολες χρονιές του 2008 και 2009. Σε παρουσίαση της εταιρείας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών τα στελέχη της ΕΛΒΑΛ ανέφεραν πως για το πρώτο τρίμηνο του 2010 παρατηρείται αυξητική τάση στον όγκο των πωλήσεων ενώ αξιοποιείται σχεδόν πλήρως, η δυναμικότητα των εργοστασίων σε Οινόφυτα και Αγγλία.

Το 2009 η διεθνής οικονομική κρίση συνέχισε να επηρεάζει δυσμενώς σημαντικούς τομείς της διεθνούς οικονομίας, όπως ο κατασκευαστικός, ο ναυπηγικός και οι μεταφορές οι οποίοι παρουσίασαν σημαντική πτώση. Ως επακόλουθο, η ζήτηση των τελικών προϊόντων της ΕΛΒΑΛ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, με επίδραση και στους όγκους πωλήσεων και στις τιμές κατεργασίας.

Ειδικότερα, ο όγκος πωλήσεων του ομίλου μειώθηκε κατά 5% και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατά 23,5% και ανήλθε σε 690 εκατ. ευρώ έναντι 902 εκατ. ευρώ το 2008. Η μείωση οφείλεται, εκτός από την πτώση στον όγκο πωλήσεων και στις χαμηλές τιμές πώλησης που επηρεάστηκαν από τα χαμηλά επίπεδα των τιμών του αλουμινίου. 

Η εξαγωγική δραστηριότητα του ομίλου διατηρήθηκε στο 83% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο κατά 6,4 εκατ. ευρώ, όπως και το 2008 (-8,9 εκατ. ευρώ).

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε