Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 8 Αθήνα Αναλυτικά

Mικρή διακύμανση εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Mικρή διακύμανση εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2016 | 22:22

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν τα 1,0963 δολ. από το επίπεδο των 1,0981 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Έδαφος κερδίζει η εκτίμηση που θέλει την επερχόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων να είναι προσεκτική και σταδιακή, γεγονός που προκαλεί πιέσεις στο δολάριο.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται αύριο να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα επόμενα βήματα στη νομισματική πολιτική. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή τόσο στο μέτωπο των επιτοκίων, όσο και σε εκείνο της ποσοτικής χαλάρωσης. Παρά ταύτα, υπάρχει έντονη φημολογία για μείωση της αξίας των ομολόγων που θα απορροφά μηνιαίως η ΕΚΤ από το 2017.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ), δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρήθηκε στο 8,40%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,03% να διαμορφωθεί στο 8,37% από 8,38% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,073%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,132% από -0,133%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,210% από -0,209%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,313% από -0,312ε%, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,0979 δολ.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Έκρυψαν έρευνα για να μην κάνουν απολύσεις Έκρυψαν έρευνα για να μην κάνουν απολύσεις
  2. Περιορισμένη θετική αντίδραση εμφάνισε το ευρώ έναντι του δολαρίου Περιορισμένη θετική αντίδραση εμφάνισε το ευρώ έναντι του δολαρίου
  3.  Πρωταθλητές  στα... κέρματα οι Έλληνες! "Πρωταθλητές" στα... κέρματα οι Έλληνες!
  4. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ
  5. Ανοδικά κινείται το δολάριο ένατι του ευρώ Ανοδικά κινείται το δολάριο ένατι του ευρώ
  6. Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook